Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

10 oktober 2019
SloveniŽ ziet groei in toeristenaantal

 


Slovenië is een veelzijdig vakantieland in opkomst. Met zijn overweldigende ongerepte natuur, rust, bergen, bossen, meren, rivieren, kust en authentieke plaatsen verovert Slovenië steeds meer reizigersharten. Dit blijkt ook uit de bezoekerscijfers van de afgelopen zomer.

Bezoekersrecords 2019
In juli en augustus is Slovenië wederom door meer toeristen bezocht. Het land, dat sinds zijn onafhankelijkheid in 1991 jaar op jaar meer toeristen trekt, zag het aantal overnachtingen in juli met 4 procent stijgen en in augustus met 2 procent, ten opzichte van vorig jaar. 

Groei van Nederland toeristen
Opvallend is dat steeds meer Nederlanders Slovenië ontdekken. In juli en augustus was zo’n 10 procent van de buitenlandse toeristen in Slovenië Nederlands. Daarmee zit Nederland inmiddels in de top drie, na Italië en Duitsland.

Idrija museumstad
Idrija is een opkomende topbestemming voor liefhebbers van natuur en industrieel en cultureel erfgoed. Verborgen tussen groene bergen en langs het heldere riviertje Idrijca ligt het stadje Idrija, grofweg halverwege Ljubljana en de Soca Vallei. Idrija is Unesco werelderfgoed door de unieke kwikmijn die onder de stad ligt. De mijn is alleen voor toeristen geopend en het stadje heeft zich ontwikkeld van mijnstad tot museumstad.