Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

6 december 2018
Waterrestricties Kaapstad teruggedrongen

 


Vanaf 1 december 2018 zijn de waterrestricties in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad teruggedrongen van level 5 naar level 3. Dit betekent dat men in Kaapstad nu is toegestaan om 105 liter water per dag per persoon te gebruiken. Eerder was dit nog 70 liter water per dag. Er gelden al geruime tijd strenge restricties op het watergebruik in Kaapstad. Door aanhoudende droogte in de regio werd er lange tijd gevreesd dat 'Day Zero', de dag dat er geen water meer uit de kraan komt, op korte termijn zou komen. Die dag bleef door inspanningen van iedereen in Kaapstad gelukkig uit.

In veel gebieden zijn de waterrestricties verminderd, maar er wordt nog altijd aangeraden om nog steeds goed op het watergebruik te letten. Tijdens de zomermaanden zal het water weer afnemen. Het is in ieders voordeel dat het water zo efficiënt mogelijk gebruikt wordt. Bemoedigend is wel dat dammen die Kaapstad voeden door de regen van afgelopen tijd bijna allemaal boven de 50% vol zijn. 

Positief
De waterrestricties zijn teruggedrongen van level 5 van level 3. Inwoners dienen nog altijd zorgvuldig en zuinig om te gaan met het water. Nog altijd wordt aangeraden de wasmachine niet te vaak aan te zetten, korter en/of minder te douchen, de kraan niet te laten draaien, etc. De restricties van afgelopen maanden hebben als positief gevolg gehad dat iedereen in Kaapstad nu bewust en zuinig met water omgaat.