Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

Ontwikkeling Tenerife in volle gang

Tenerife ligt tussen de subtropische en gematigde klimaatzone in, wat resulteert in een gemiddelde temperatuur van 23 graden en minimale temperatuurverschillen. Dat maakt het het gehele jaar door een ideale vakantiebestemming met heerlijk weer voor zowel een zon- als een actieve vakantie. Momenteel wordt er in Tenerife hard gewerkt aan het vergroten en verbeteren van de infrastructuur op het eiland. Zo worden er nieuwe fiets- en wandelpaden aangelegd en nieuwe uitzichtpunten gebouwd.

Ook de hotelindustrie is sterk in ontwikkeling op Tenerife. De komende jaren worden er 46 renovaties uitgevoerd aan diverse accommodaties en er worden 15 nieuwe constructies gebouwd, waarvan de meeste vijfsterrenhotels en een aantal in het familiesegment.

Op het gebied van infrastructuur wordt er een nieuw fietspad over het eiland aangelegd, dat niet alleen door de toeristische delen loopt maar ook toegang biedt tot onontdekte gebieden. Ook wordt er gewerkt aan nieuwe voetpaden en wandelpaden langs de kust met nieuwe uitzichtpunten.

Gastronomie
Tenerife heeft een totaalaantal van 6 Michelinrestaurants, wat een relatief hoog aantal is voor de grootte van het eiland. In heel Spanje is het aantal restaurants met een of meerdere Michelinsterren 182. Restaurants Nub in La Laguna kreeg de erkenning als laatst. Het M.B. restaurant van de beroemde Baskische chef Martin Berasategui in Abama Resort is zelfs bekroond met twee sterren. Andere sterrenrestaurants zijn: Kabuki (eveneens in Abama Resort), Kazan (in Santa Cruz) en Rincon de Juan Carlos (in Los Gigantes).

Nederlandstalige website
Onlangs werd de officiële website van Turismo de Tenerife vertaald in het Nederlands, zodat Nederlandstalige bezoekers hier ook terecht kunnen. Neem een kijkje op www.webtenerife.nl.