Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

Vlaanderen scoort met Vlaamse Meesters programma

Tijdens de receptie op 6 juli ter gelegenheid van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaamse gewest sprak Travelution met het team van Toerisme Vlaanderen & Brussel over het 3 jaar durende Vlaamse Meesters programma rond Rubens, Bruegel en van Eyck. Met dit bijzondere thema  wil Toerisme Vlaanderen & Brussel zoekers naar culturele meerwaarde van over heel de wereld naar Vlaanderen brengen. Het thema loopt tot 13 januari 2019.

Dirk Mertens (directeur Toerisme Vlaanderen & Brussel), Joke Nivelle (marketing manager Nederland/campagne en trade) en Ingrid Bokma (office en trade) zijn positief gestemd. Onder meer door een prachtig voorjaar rekent het verkeersbureau op een uitstekend toeristisch seizoen. De cijfers zien er veelbelovend uit. Dirk Mertens: “We zien al jaren dat de consument vanwege weersverwachtingen de steeds kortere vakanties ook steeds korter voor vertrek boekt. Door het prachtige weer zijn we dit jaar in ieder geval uitstekend begonnen. In juni is het startschot gegeven voor het negen maanden durende culturele stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’.  Alleen het openingsweekend trok al ruim 30.000 bezoekers.”   

Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert
Antwerpen pakt uit met een gedurfd programma dat oude en nieuwe barok doet botsen en borrelen. Het barokfestival vormt de officiële aftrap van programma rond de Vlaamse Meesters. Gedurende ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ kunnen bezoekers tijdens stadswandelingen, museumbezoeken en workshops de vele facetten van de Antwerpse barokke cultuur ontdekken. 

E-learning 'Antwerpen Barok' op ETravelTraining
Ook de komende maanden staat er nog heel wat op het programma  in Antwerpen. Zo start binnenkort een expositie van Paul Kooiker in het FOMU waar volumineuze, Rubensvrouwen de hoofdrol spelen. Jan Fabre zal drie nieuwe kunstwerken integreren in de voormalige Sint-Augstinuskerk in Amuz. En in september start het tweede grote luik van Antwerpen Barok 2018. Leer meer over de stad en het volledige programma  en maak de e-learning  ‘Antwerpen Barok’ op ETravelTraining.  Ga hiervoor naar www.etraveltraining.nl , kies jouw keten of login op ETT en maak de training.

Tal van evenementen
Niet alleen in Antwerpen kunnen bezoekers terecht voor mooie evenementen en bijzondere culturele ervaringen.  Ook de Triënnale Brugge 2018 ‘Liquid City’ , een gratis toegankelijk parcours voor hedendaagse kunst en architectuur in de historische binnenstad van Brugge en het Beaufort cultuurtoeristisch project aan de Vlaamse kust zijn hoogtepunten. Nivelle en Bokma:  “Dit is slechts een greep uit het rijke aanbod aan evenementen in Vlaanderen. In Vlaanderen worden ook deze zomer weer zoveel evenementen georganiseerd dat er elke dag iets leuks te doen is. Voor meer info , kijk op evenementen2018.toerismevlaanderen.nl.

Foto's v.l.n.r.:
Dirk Mertens (directeur Toerisme Vlaanderen & Brussel)
Joke Nivelle (marketing manager Nederland/campagne en trade) en Ingrid Bokma (office en trade)
Geert Albert Bourgeois (minister-president van Vlaanderen) tijdens zijn speech op de Vlaamse feestdag