Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

Deel  

1 februari officiŽle start Van Eyck-jaar

 

Wie Gent zegt, zegt het Lam Gods. Beide zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Gent is de stad waar Van Eyck zijn wereldberoemde meesterwerk schilderde en waar al 6 eeuwen lang miljoenen bezoekers van over de hele wereld het altaarstuk komen bewonderen. In 2020 viert de stad Van Eyck en het Lam Gods met een bijzonder feestjaar vol evenementen en activiteiten voor jong en oud. Komende zaterdag, op 1 februari, is de aftrap van het jaar, met de opening van de grootste Van Eyck-tentoonstelling ooit: ‘Van Eyck. Een optische revolutie’ in het Museum voor Schone Kunsten Gent.

Beleef het Lam Gods
Breng in 2020 een bezoek aan Gent om de ervaring zelf ten volle te beleven. Laat je zintuigen prikkelen. Beeldende kunsten, theater, dans, design, mode, gastronomie, muziek en zelfs winkels zullen een jaar lang baden in de sfeer van Van Eyck en zijn virtuoze meesterwerk.  Zie de kleuren die uit het Lam Gods gepuurd zijn tot bloei komen in feeërieke spektakels. Ruik de flora die in het werk voorkomen tijdens de Floraliën. Of sterker nog: proef ze in een van de uitmuntende restaurants.

E-learning Vlaanderen – OMG! Van Eyck was here
Op e-learningplatform ETravelTraining staat nu een uitgebreide training over het Van Eyck-jaar online. Log via ett.etraveltraining in op jouw platform en start de training. Maak hierbij bovendien kans om een weekend in Gent door te brengen en Van Eyck zelf te ervaren! Ga naar de Reizen & Prijzen-pagina voor meer infomatie over de prijs.

Stad van de maand
Daarnaast is Gent in februari ook nog eens stad van de maand bij time to momo. De minigids time to momo Gent is vanaf 1 februari 2020 gratis verkrijgbaar in de boekhandel en gratis te downloaden in de time to momo-app (GooglePlay & iTunes) en webshop. De actie geldt tot en met eind februari en zolang de voorraad strekt.

Klik hier voor meer informatie over het Van Eyck-jaar.