Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

Travelution expert

Deel  

Coronavirus: landenoverzicht 2020

 

In het roerige jaar 2020 veranderde de situatie voor reizigers wereldwijd door de coronapandemie drastisch en zeer regelmatig. Lees hieronder per land terug wat de ontwikkelingen waren in 2020. Lees voor de laatste updates het corona landenoverzicht van 2021, dat dagelijks wordt geupdatet. 

Aruba

Bericht van 16.12 > Negatief reisadvies voor de hele wereld
Vanaf vandaag geldt het reisadvies code oranje of rood voor alle landen in de wereld. Dat betekent dat naar oranje landen alleen noodzakelijke reizen mogelijk zijn. Aruba, Bonaire en Sint Maarten zijn nu van code geel naar code oranje gegaan. Volgens Rutte wordt het advies niet aangescherpt vanwege de situatie op de eilanden, maar vanwege de situatie in Nederland.  Voor de bestemmingen die nu van geel naar oranje gaan geldt dat reizigers die daar nu verblijven niet direct hoeven terug te keren en zij geen quarantaineverplichting hebben bij terugkeer in Nederland. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 20.11 > Reisadvies Aruba weer geel
Aruba staat weer op code geel. Dat maken het RIVM & de Directie Volksgezondheid (DVG) op Aruba samen bekend. Deze kleurverandering komt op het juiste moment. De eilanden binnen het koninkrijk vallen namelijk niet onder het door de Nederlandse overheid afgegeven reisadvies voor de kerstvakantie. Nederlandse vakantiegangers kunnen vanaf heden dus weer volop genieten van de mooiste stranden en de meeste zonuren in het Caribisch gebied, complete rust, heel veel ruimte, talloze toonaangevende restaurants, ongerepte natuur, ultieme gastvrijheid en absolute topservice. Uiteraard volledig COVID19-proof.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 01.10  > Aruba werkt hard om reisadvies weer op geel te krijgen
Op Aruba zijn enige tijd geleden de maatregelen aangescherpt om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en ervoor te zorgen dat het aantal besmettingen omlaaggaat. Inmiddels is de daling van het aantal positief geteste gevallen ingezet en hoopt het One happy island op korte termijn weer op code geel te komen.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 18.09 > Extra coronamaatregelen op Aruba
Op Aruba worden vandaag extra maatregelen aangekondigd om nieuwe coronabesmettingen te voorkomen, meldt de NOS. Om welke maatregelen het gaat, is nog onduidelijk, maar premier Wever-Croes hintte eergisteren al op een lockdown. Waarschijnlijk komt er ook een mondkapjesplicht en wordt de verkoop van alcohol op het eiland verboden.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 10.08 > Reisadvies Aruba naar oranje als gevolg van stijging aantal besmettingen
Omdat het aantal besmettingen met COVID-19 op Aruba snel stijgt is het reisadvies op 8 augustus aangepast naar oranje. Niet-noodzakelijke reizen naar Aruba worden afgeraden. Wie vanuit Aruba terugkomt in Nederland krijgt het dringende advies om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan. Als u om noodzakelijke redenen naar Aruba afreist, moeten reizigers voorafgaand aan de reis een gezondheidsverklaring uploaden via www.edcardaruba.aw waar ook informatie te vinden is over de voorwaarden voor inreizen. Reizigers zijn ook verplicht een COVID-19 reisverzekering af te sluiten via deze website.

Bericht van 06.08 > Coronabesmettingen Aruba lopen op
Het aantal coronabesmettingen op Aruba is voor de derde dag op een rij gestegen. De overheid raadt iedereen aan een mondkapje te dragen in de publieke ruimte, wanneer er geen afstand van 1,5 meter kan worden gehouden.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 29.07 > Aruba positief over bezoekersaantallen juli
De Aruba Tourism Authority (A.T.A.)  toont zich tevreden met het aantal toeristen dat in de maand juli werd geboekt. Rond de 14.000 toeristen bezochten het eiland nadat het op 1 juli weer open ging voor een aantal Europese landen, waaronder Nederland. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 02.07 > Aruba weer open: dit zijn de protocollen
Vanaf 1 juli, 2020, heeft Aruba de grenzen voor Europa, Canada en grote delen van het Caribisch gebied m.u.v. de Dominicaanse Republiek & Haïti heropend. Voor Curaçao & Bonaire waren de grenzen al op 15 juni 2020 heropend. Per 10 juli 2020 gaan de grenzen voor de Verenigde Staten open. Voor Centraal- en Zuid-Amerika zijn nog geen heropeningsdata vastgesteld.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 11.06 > Aruba per 1 juli weer open voor Nederlandse toeristen
Aruba opent per 1 juli zijn grenzen voor toeristen uit Europa, Canada en het Caribisch gebied, met uitzondering van Haïti en de Dominicaanse Republiek. Vanaf 10 juli wil Aruba Amerikaanse toeristen ontvangen. Aruba stelt als eis dat toeristen voor aankomst een Covid-19-test af laten nemen.

Bericht van 04.06 > Aankondiging versoepelingen reisadvies
Voor Aruba geldt dat vanaf 15 juni het reisadvies wordt versoepeld naar geel (vakantiereizen mogelijk, let op risico’s).
Lees hier meer

Bericht van 20.05 > Nieuw ‘Aruba Health & Happiness Code’ gouden certificaat
De Aruba Tourism Authority introduceert samen met het Ministerie van Volksgezondheid de nieuwe ‘Aruba Health & Happiness Code.’ Het certificeringsprogramma omvat een strikt programma op het gebied van schoonmaak en hygiëne. De maatregelen gelden voor alle bedrijven die aan het toerisme gerelateerd zijn en moeten verplicht opgevolgd worden.
Lees het hele bericht hier


Australië

Bericht van 18.09 > Grenzen Australië geleidelijk weer open
Nu het weer beter lijkt te gaan met het aantal coronabesmettingen in Australië, worden de grenzen langzaamaam weer opengesteld voor inwoners in het buitenland. Vanaf half oktober mogen wekelijks 6000 Australiërs uit het buitenland terugkeren naar hun eigen land. Nu ligt dat aantal nog op 4000.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 04.09 > Australië verlengt inreisverbod tot half december
Australië heeft het inreisverbod voor internationale reizigers verlengd tot zeker 17 december. Dat meldt de NOS. Minister van Volksgezondheid Hunt neemt daarmee het advies van de Australische gezondheidsraad AHPPC over, die het toelaten van bijvoorbeeld toeristen vanwege de coronapandemie nog altijd als een "onaanvaardbaar risico" beschouwt.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 10.07> Melbourne en het gebieden ten noorden van Melbourne op rood
Australie staatvoor Nederlandse reaizigers nog altijd op oranje (alleen noodzakelijke reizen), reizen worden dus afgeraden. Bovendien geldt er door een uitbraak van het coronavirus een nieuw in- en uitreisverbod (lockdown) van 9 juli tot 19 augustus 2020 voor de stad Melbourne en het gebied ten noorden van Melbourne, Mitchell Shire. De grens tussen de deelstaten New South Wales en Victoria is vanaf 8 juli 2020 voor onbepaalde tijd gesloten. Het vliegverkeer naar en van de stad Melbourne is opgeschort. De stad Melbourne en het gebied ten noorden van Melbourne gaat van ‘oranje (alleen noodzakelijke reizen) naar ‘rood’ (niet reizen).

Bericht van 06.07 > Australië sluit grens deelstaten na nieuwe uitbraak
In de Australische deelstaat Victoria werd de afgelopen 24 uur de hoogste dagelijkse toename van het aantal coronagevallen tot nu toe gemeld. Daarom sluiten de Australische autoriteiten de grens tussen Victoria en New South Wales om verspreiding van het virus tegen te gaan. De vorige keer dat dat gebeurde was in 1919, vanwege de uitbraak van de Spaanse griep. De sluiting van de grens wordt van kracht in de nacht van dinsdag op woensdag en geldt voor onbepaalde tijd.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 01.07 > EU publiceert lijst met 14 veilige landen buiten Europese Unie
De Europese Unie is het eens geworden over een lijst van niet-lidstaten waarvan de inwoners vanaf 1 juli weer de Unie in mogen reizen. Ook kunnen EU-burgers weer naar die landen buiten de unie toe. Australië is één van de 14 landen op de lijst.
Lees het hele bericht hier


Baltische staten

Bericht van 03.09 > Reisadvies Estland en Letland verder aangescherpt 
Estland heeft per 1 september de eisen voor inreizen veranderd voor reizigers uit Nederland. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland ligt boven de door de overheden  van Estland  en letland vastgestelde maximaal toelaatbare besmettingsgraad. Voor reizigers uit Nederland geldt daarom bij aankomst in beide landen en verplichte thuisquarantaine van 14 dagen óf afname van een dubbele Covid-19 test. 

Bericht van 10.08 > Reisadvies Baltische staten naar oranje
Het reisadvies voor de Baltische staten (Estland, Letland en Litouwen) is bijgesteld naar oranje. Het advies is aangescherpt als gevolg van nieuw ingesteld reisbeperkingen door de staten. Zo wordt Nederlanders vanaf vandaag de toegang tot Litouwen geweigerd. Toeristische reizen zijn niet mogelijk.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 19.06> Estland weer toegankelijk voor meeste EU-burgers
Estland heeft zijn grenzen met de EU en de landen van het Schengengebied heropend. De meerderheid van de reizigers binnen Europa kan Estland vrij bezoeken zolang ze geen symptomen van Covid-19 vertonen. Op maandag 15 juni is Estland weer opengesteld voor bezoekers uit de EU en de landen van het Schengengebied. De vereiste van twee weken zelfisolatie is alleen van toepassing op mensen die uit Zweden, Portugal, het Verenigd Koninkrijk en België komen, vanwege de huidige infectiecijfers van COVID-19 in die staten. Nederlanders hoeven niet in zelfisolatie bij een bezoek aan Estland. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 04.06 > Aankondiging versoepelingen reisadvies
Voor de Baltische staten geldt dat vanaf 15 juni het reisadvies wordt versoepeld naar geel (vakantiereizen mogelijk, let op risico’s).
Lees hier meer

Bericht van 25.05> Estland weer open voor MICE-activiteiten
Het ECB (Estonian Convention Bureau) heeft de heropening van het land officieel aangekondigd voor zakelijke evenementen met een grote socialmediacampagne. Voor de campagne sturen elk van de 36 ECB-leden, waaronder steden als Tallinn, Pärnu en Tartu, meerdere DMC’s, hotels en de internationale luchthaven, een creatieve foto of video in met de slogan #EstoniaIsOpen. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 15.05 > Baltische staten creëren reisbubbel voor elkaar
Estland, Letland en Litouwen hebben vrijdag hun grenzen geopend voor reisverkeer binnen de regio. De Baltische staten zijn daarmee de eerste landen binnen de Europese Unie die een zogeheten 'reisbubbel' hebben gecreëerd. Door de opening van de grenzen is reizen binnen de Baltische staten weer mogelijk. Reizigers die van buiten het gebied komen, moeten nog wel veertien dagen in isolatie verblijven.
Lees het hele bericht hier


België

Bericht van 03.11 >  België in lockdown  
Het ministerie van Buitenlandse Zaken onderstreept haar reisadvies voor België. De kleurcode voor België staat al langer op oranje. Echter aangezien steeds meer inwoners positief testen op het coronavirus is in België inmiddels een lockdown van toepassing. Reis alleen naar Belgie als dat de strik noodzakelijk is, bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. 

Bericht van 28.09 > Reisadvies België naar oranje
Nederland heeft het reisadvies voor heel België aangescherpt naar 'code oranje' (alleen noodzakelijke reizen). Eerder was dat alleen voor Antwerpen, Brussel en omgeving. Het advies wordt aangepast in reactie op een nieuw reisadvies van de Belgische overheid voor Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht. Die heeft België als 'rode zones' bestempeld, wat betekent dat reizigers die minimaal 48 uur blijven uit die provincies zich moeten laten testen in een Belgisch testcentrum.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 18.09 > Duitsland en Belgiė veranderen reisadvies voor Nederland
Onze buurlanden België en Duitsland hebben allebei hun reisadviezen voor Nederland aangepast. Duitsland heeft Noord-Holland en Zuid-Holland als risicogebied bestempeld. In België geldt voor de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland zelfs code rood. Reizen vanuit deze landen naar ons land wordt dus voor een gedeelte afgeraden. Ook Denemarken heeft het reisadvies voor Nederland aangescherpt.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 08.09 > Provincie Antwerpen naar geel, stad blijft oranje
Het reisadvies voor de provincie Antwerpen gaat van code oranje naar code geel. De stad Antwerpen blijft wel oranje, wat inhoudt dat een bezoek wordt afgeraden als het niet noodzakelijk is.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 17.08 > 9 Europese gebieden oranje reisadvies
Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vanaf zondagnacht het reisadvies voor 9 nieuwe gebieden aangescherpt, waaronder de Belgische hoofdstad Brussel. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 04.08 > PLF verplicht bij verblijf in België
De Belgische overheid heeft het invullen van een Passenger Locator Form (PLF) verplicht gesteld voor reizigers die langer dan 48 uur in België gaan verblijven. Het formulier moet binnen 48 uur voor aankomst zijn ingevuld. Daarnaast geldt in België sinds 1 augustus een code oranje voor reizen naar de Nederlandse provincies Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Holland. Reizigers van niet-essentiële reizen worden bij terugkomst uit deze provincies bij aankomst in België geadviseerd om waakzaam te zijn, preventief te testen en in zelfquarantaine te gaan.

Bericht van 29.07  > Avondklok Antwerpen, niet voor doorreizigers 
Vanaf vandaag geldt een avondklok voor de hele provincie Antwerpen tussen 23u30 en 06u00. Dit betekent dat doorgaand verkeer door de provincie Antwerpen tussen deze tijden is alleen toegestaan voor noodzakelijk reis- en werkverkeer. Tijdens de avondklok mag er wel door dit gebied naar een bestemming in het zuiden van Europa of daar vandaan terug naar Nederland gereden worden. 
Lees het hele bericht hier

Update 28.07  > Provincie Antwerpen weer kleurcode oranje 
Voor de Nederlandse reizigers is het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor de provincie  Antwerpen aangescherpt van geel naar oranje. Er wordt aangeraden alleen naar de provincie Antwerpen (inclusief de stad Antwerpen) te rijden als dat strikt noodzakelijk is (dius geen toerisme).  Er doorheen rijden mag wel om naar een bestemming te reizen maar stoppen om te rusten of te tanken in de provincie wordt sterk afgeraden. Ook wordt er geadviseerd de lokale coronaregels strikt op te volgen.

Bericht van 27.07   Nieuwe maatregelen ingevoerd om oplopende besmettingsaantallen tegen te gaan 
De Belgische Veligheidsraad  heeft besloten om met ingang van 29 juli weer een aantal maatregelen in te voeren om de oplopende besmettingsaantallen tegen te gaan.
Deze maatregen zijn tenminste vier weken van kracht.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 04.06 > Aankondiging versoepelingen reisadvies
Voor België geldt dat vanaf 15 juni het reisadvies wordt versoepeld naar geel (vakantiereizen mogelijk, let op risico’s).
Lees hier meer

Bericht van 16.05> Grenzen blijven dicht, buitenlandse toeristen worden niet toegelaten, zijn zelfs verboden
Als de horeca weer wordt opgestart, op zijn vroegst verwacht vanaf 8 juni, wordt een bezoek aan België voor dagjestoeristen wellicht weer mogelijk.


Belize

Bericht van 02.12 > Actuele COVID19-maatregelen voor toeristen
Nu de Centraal-Amerikaanse landen hun grenzen hebben opengesteld voor toerisme, zijn er uiteraard ook verschillende maatregelen van toepassing voor passagiers die er via luchthavens of havens arriveren om de risico van verspreiding van Covid-19 te minimaliseren. De belangrijkste vereiste voor toegang tot Belize is het downloaden van de Belize Health applicatie, beschikbaar voor Iphone en Android toestellen. Het formulier dient uiterlijk binnen 72 uur voor aankomst in Belize ingevuld te worden waarna men een unieke QR-code ontvangt daarna. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 29.09 > Internationale reizigers vanaf 1 oktober weer welkom
Vanaf 1 oktober 2020 is het weer mogelijk om naar Belize ter reizen via het Philip Goldson International Airport (PGIA, IATA code BZE) nabij Belize City. Er is in Belize de afgelopen tijd enorm hard gewerkt aan de heropening van het land. Alle betrokken partijen hebben zich hiervoor ingespannen. Het doel is om toekomstige bezoekers met een gerust hart te ontvangen. De Belize Tourism Board heeft onlangs hun Tourism Gold Standard Recognition Program gelanceerd om het toerisme in goede banen te leiden. Het huidige Nederlandse reisadvies voor Belize is rood (niet reizen). Het is nog niet bekend wanneer voor Nederland het reisadvies van code rood naar oranje of geel gaat. Houd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten voor updates. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 12.08 > Belize implementeert 5-fasenstrategie
De internationale luchthaven Philip Goldson in Belize zal volgens planning op 15 augustus heropenen als onderdeel van een 5-fasenstrategie om het toerisme weer op gang te brengen. Hiervoor implementeert Belize een groot aantal sanitaire maatregelen om het hygiëne-niveau op peil te brengen naar de huidige COVID19 maatstaven. Het verkeersbureau van Belize heeft operationele protocollen voor hotels en restaurants opgesteld met het oog op de heropening van het land om internationale reizigers te verwelkomen. Bovendien heeft het verkeersbureau een zogenaamde Tourism Gold Standard 4-stappenplan opgesteld voor toeristen die in Belize arriveren.

Bericht van 29.06 > Luchthaven Belize heropent 15 augustus
De internationale luchthaven van Belize zal op 15 augustus heropenen. Passagiers die bewijzen dat ze negatief zijn getest op COVID-19 kunnen het land binnenkomen via een "fast track" -baan. Bezoekers moeten voor vertrek de Belize Health-app downloaden en de vereiste informatie invullen. Bezoekers ontvangen QR-codes met unieke ID-nummers, die tijdens hun verblijf worden gebruikt voor het traceren van contacten. Bezoekers worden aangemoedigd om voor vertrek een COVID-19 test te doen; degenen die binnen 72 uur na aankomst negatief zijn getest op Covid-19, mogen direct binnen zonder quarantaine.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 05.06 > Belize al 50 dagen coronavrij
Het Centraal-Amerikaanse land Belize heeft al 50  dagen geen coronabestemmingen meer geregistreerd in het land. Eerder dit jaar waren er 18 bevestigde gevallen, waarna succesvol strenge maatregelen zijn genomen om verspreiding van het virus te voorkomen. De toerismesector van Belize lijdt zwaar onder de beperkingen.  De regering maakte in april bekend dat zij de quarantainebeperkingen geleidelijk aan zal verminderen. In juli wil Belize het land, met de nodige maatregelen, heropenen voor internationaal toerisme om ervoor te zorgen dat de economie niet instort.
Lees het hele bericht hier


Bonaire

Bericht van 04.01.21 > Aantal coronabesmettingen Bonaire neemt flink toe
Op Bonaire is het aantal besmettingen met het coronavirus flink toegenomen. Op 31 december waren er nog 13 besmettingen, met 61 mensen in quarantaine en op 3 januari was dat gestegen naar 58 besmette mensen en 151 mensen in quarantaine. Eén coronapatiënt is opgenomen in het ziekenhuis. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 16.12 > Negatief reisadvies voor de hele wereld
Vanaf vandaag geldt het reisadvies code oranje of rood voor alle landen in de wereld. Dat betekent dat naar oranje landen alleen noodzakelijke reizen mogelijk zijn. Aruba, Bonaire en Sint Maarten zijn nu van code geel naar code oranje gegaan. Volgens Rutte wordt het advies niet aangescherpt vanwege de situatie op de eilanden, maar vanwege de situatie in Nederland.  Voor de bestemmingen die nu van geel naar oranje gaan geldt dat reizigers die daar nu verblijven niet direct hoeven terug te keren en zij geen quarantaineverplichting hebben bij terugkeer in Nederland. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 05.11 > Reisadvies Bonaire naar geel
Het reisadvies van Bonaire is aangepast naar code geel. Nederlandse toeristen zijn weer van welkom op het eiland. Reizen naar Caribisch Nederland is deze winter toegestaan, met code geel als voorwaarde. Bonaire had sinds 22 september code oranje, maar het reisadvies is op 4 november aangepast naar code geel. Het virus is weer onder controle op het eiland. Momenteel is er bij de bijna 21.000 inwoners slechts één besmetting bekend.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 23.09 > Reisadvies Bonaire naar oranje
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Bonaire aangescherpt naar van code geel naar oranje. Het aantal coronabesmettingen op Bonaire stijgt snel. Daarom, en omdat de zorgcapaciteit in Bonaire beperkt is, worden niet-noodzakelijke reizen naar Bonaire afgeraden.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 22.07 > Bonaire deelt veiligheidsmaatregelen voor Nederlandse reizigers
Bonaire verwelkomt sinds 1 juli 2020 Europese reizigers uit Nederland, België, Zwitserland, Duitsland en Frankrijk. Bezoekers moeten wel een negatieve PCR-test aan kunnen tonen en een gezondheidsverklaring invullen. Om duidelijkheid te geven over de procedure heeft het Openbaar Lichaam Bonaire een Q&A gelanceerd. Een gezondheidsverklaring en negatieve PCR-test zijn verplicht. 
Lees alle maatregelen en de Q&A hier

Bericht van 11.06 > Bonaire per 1 juli weer open voor Nederlandse toeristen
Per 1 juli kunnen toeristen weer naar Bonaire. Bonaire gaat dan open voor reizigers vanuit Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Per week worden maximaal 1000 toeristen toegelaten. Toeristen moeten binnen 72 uur voor hun vlucht zijn getest op Covid-19. Bij aankomst op Bonaire moeten de toeristen het resultaat van de test overleggen. Ook moeten ze een reis- en ongevallenverzekering hebben zodat ze gedekt zijn tegen extra medische kosten op Bonaire. 

Bericht van 04.06 > Aankondiging versoepelingen reisadvies
Voor Bonaire geldt dat vanaf 15 juni het reisadvies wordt versoepeld naar geel (vakantiereizen mogelijk, let op risico’s).
Lees hier meer

Bericht van 28.05 > Vliegbeperking Bonaire tot 15 juni verlengd

Het Ministerie van Infrastructuur en Gezondheid van Bonaire heeft naar aanleiding van recente informatie van het RIVM besloten de vliegbeperkingen naar het eiland te verlengen tot 15 juni. Tot 15 juni vinden er geen passagiersvluchten van en naar het eiland plaats, met uitzondering van repatriëringsvluchten naar de VS, Aruba en Curaçao.  De cruisehaven ontvangt al geruime tijd (sinds 14 maart) geen cruiseschepen. 


Bulgarije

Bericht van 16.07 > Reisadvies Bulgarije aangescherpt
In Bulgarije is het aantal besmettingen van het coronavirus de afgelopen weken weer toegenomen. De kleurcode van het land is daarom aan gepast van ‘geel’ (let op: er zijn veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). Vorige week vrijdag werd met 330 nieuwe positieve testen een dagrecord gemeld. Reis alleen naar Bulgarije als dat noodzakelijk is. Na een verblijf in Bulgarije krijgen reizigers bij terugkeer in Nederland het dringende advies om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan. 


Canada

Bericht van 01.07 > EU publiceert lijst met 14 veilige landen buiten Europese Unie
De Europese Unie is het eens geworden over een lijst van niet-lidstaten waarvan de inwoners vanaf 1 juli weer de Unie in mogen reizen. Ook kunnen EU-burgers weer naar die landen buiten de unie toe. Canada is één van de 14 landen op de lijst. Overigens meldde Canada na de bekendmaking van de Europese lijst dat reizigers uit veel landen tot zeker 31 juli worden geweerd.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 20.05 > Air Canada wil vanaf 24 juni directe vlucht Amsterdam hervatten
Air Canada wil in juni een groot aantal internationale vluchten hervatten, mits de reisrestricties het toelaten. De luchtvaartmaatschappij hoopt vanaf 24 juni weer dagelijks tussen Amsterdam en Toronto te gaan vliegen. Ook de vlucht naar Brussel wordt dan indien mogelijk hervat.
Lees het hele bericht hier


China

Bericht van 08.01.21 > Hoogste aantal besmettingen China in ruim 5 maanden
De Chinese provincie Hebei, in het oosten van China, heeft strenge maatregelen getroffen vanwege een sterke toename in het aantal coronabesmettingen. Inwoners van de provincie worden op grote schaal getest en bijeenkomsten zijn verboden. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 22.07 > KLM start passagiersvluchten China weer op
Voor het eerst sinds februari voert KLM weer passagiersvluchten naar China uit. Het gaat om een wekelijkse vlucht naar Shanghai met een tussenstop in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. Het reisadvies voor China is oranje (alleen noodzakelijke reizen).
Lees het hele bericht hier

Bericht van 01.07 > EU publiceert lijst met 14 veilige landen buiten Europese Unie
De Europese Unie is het eens geworden over een lijst van niet-lidstaten waarvan de inwoners vanaf 1 juli weer de Unie in mogen reizen. Ook kunnen EU-burgers weer naar die landen buiten de unie toe. China is één van de 14 landen op de lijst. Het is echter nog niet duidelijk of China reizigers uit Europeanen wil toelaten.
Lees het hele bericht hier


Costa Rica

Bericht van 02.12 > Actuele maatregelen voor toeristen
Nu de Centraal-Amerikaanse landen hun grenzen hebben opengesteld voor toerisme, zijn er uiteraard ook verschillende maatregelen van toepassing voor passagiers die er via luchthavens of havens arriveren om de risico van verspreiding van Covid-19 te minimaliseren. Sinds 26 oktober vraagt ​​Costa Rica internationale toeristen niet langer om een ​​negatieve PCR-test. Om toegang te krijgen tot het land moet u een digitaal Health Pass formulier invullen dat 48 uur voorafgaand aan de vlucht beschikbaar is. Het is ook verplicht om een ​​nationale of internationale ziektekostenverzekering aan te tonen die accommodatie dekt in het geval van een mogelijke quarantaine en/of andere ziektekosten in relatie tot Covid-19.

Bericht van 14.08 > Costa Rica heropent grenzen voor Europese reizigers
Costa Rica heropent haar grenzen voor Europese reizigers, na bijna 4 maanden van sluiting als gevolg van de COVID19 pandemie. Het land in Midden-Amerika heeft haar gezondheidsprotocollen sterk aangescherpt en werd daardoor onlangs erkend met een Safe Travels-stamp door de World Travel & Tourism Council (WTTC).
Lees het hele bericht hier

Bericht van 12.08 > Diverse Midden-Amerikaanse landen heropenen grenzen voor toerisme
De 3 internationale luchthavens van Costa Rica – Juan Santamaria International Airport, Daniel Oduber Quirós en Tobías Bolaños– zijn vanaf 1 augustus weer opengesteld voor vluchten vanuit landen van de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk en Canada. Toeristen moeten ten minste 48 uur voor vertrek een gecertificeerde negatieve COVID19-test overleggen en een reisverzekering hebben die een mogelijke quarantaine dekt. Om de veiligheid van reizigers te garanderen, zal het directoraat-generaal Burgerluchtvaart een zeer strikt hygiëneprotocol toepassen dat is goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid van het land. Het Costa Ricaans Instituut voor Toerisme (ICT) heeft inmiddels 14 protocollen opgesteld als voorbereiding op de openstelling van het land. Voor Nederlanders geldt momenteel nog code oranje voor Costa Rica.


Cuba

Bericht van 20.05> Luchthavens Cuba in juli weer operationeel
Cuba bereidt zich voor om de luchthavens in juli weer te heropenen, mits het aantal COVID-19-besmettingen, waarvan de regering aangeeft dat ze op een minimaal niveau liggen, onder controle blijven, aldus de krant El Nuevo Herald.
Lees het hele bericht hier


Curaçao

Bericht van 08.12 > Reisadvies Curaçao oranje
Door een toename van het aantal besmettingen met het coronavirus op Curaçao is er een verhoogd risico. De kleur van Curaçao is daarom aangepast van geel naar oranje.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 25.11 > Recordaantal besmettingen Curaçao
Curaçao meldt opnieuw een recordaantal besmettingen: 105 positief geteste mensen op één dag. Volgens epidemioloog Izzy Gerstenbluth is er ook nog nooit zoveel getest op één dag: 553 mensen in totaal.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 16.11 > Stengere maatregelen Curaçao
De regering op Curaçao heeft strengere coronamaatregelen aangekondigd, meldt de NOS. De al bestaande avondklok die om 23.00 uur ingaat, wordt vanaf vandaag vervroegd naar 21.00 uur. Voor volwassenen is het nu verplicht om in de supermarkt een mondkapje te dragen. De draagplicht geldt ook voor andere winkels, openbaar vervoer, en bij uitvaarten.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 11.08 >  Reactie CTB op situatie Curaçao
Veel bestemmingen in het Caribisch gebied hebben te maken met een oplopend aantal coronabesmettingen. Dit geldt echter niet voor Curaçao. Curaçao heeft momenteel geen actieve coronabesmettingen. Wel heeft de bestemming enkele maatregelen aangescherpt om dit zo te houden. Muryad de Bruin van de Curaçao Tourist Board geeft in een Q&A een update over de situatie op het eiland. 
Lees de Q&A hier

Bericht van 02.07 > Curaçao start toerisme zo veilig mogelijk weer op
Vanaf 1 juli 2020 ontvangt Curaçao weer reizigers uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Canada en China. Deze landen zijn aangewezen als low en medium risicolanden. Het toerisme wordt gecontroleerd opgestart met een maximaal aantal van 10.000 reizigers voor de eerste maand. Eerder werd al bekend dat Nederland per 15 juni het reisadvies terugbrengt van oranje naar geel, waardoor er voor Nederlandse toeristen geen belemmeringen meer zijn om naar Curaçao te reizen.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 30.06 > Curaçao deelt maatregelen voor een veilig verblijf
Curaçao kan niet wachten om weer bezoekers te ontvangen. Op het eiland zijn een aantal maatregelen getroffen voor de bevolking en bezoekers om ervoor te zorgen dat Curaçao een veilige plek is waar je kan ontspannen en even tot jezelf kan komen. De CTB heeft de maatregelen overzichtelijk gemaakt in een schema.
Bekijk het schema hier

Bericht van 11.06 > Nederlandse toeristen vanaf 1 juli weer welkom op Curaçao
De Curaçaose overheid bracht deze week naar buiten dat het land eraan werkt om per 1 juli weer toeristen uit Nederland te kunnen ontvangen. Het ziet er naar uit dat deze datum gehaald wordt, al moet er wel aan bepaalde voorwaarden voldaan worden om Curaçao binnen te komen. Muryad de Bruin van de Curaçao Tourist Board geeft antwoord op veelgestelde vragen over de situatie.
Lees de Q&A hier

Bericht van 08.06 > Nederlandse toerist waarschijnlijk vanaf 1 juli weer welkom
Curaçao opent zijn luchthaven waarschijnlijk vanaf 1 juli weer voor vakantiereizigers uit een aantal Europese landen, waaronder Nederland. Wel komt er een maximum van 10.000 reizigers per maand en kan de datum nog veranderen bij een nieuwe golf besmettingen van het coronavirus. Toeristen die aankomen op het eiland moeten eerst een coronatest doen. Bij een besmetting volgt een verplichte quarantaine.

Bericht van 04.06 > Aankondiging versoepelingen reisadvies
Voor Aruba geldt dat vanaf 15 juni het reisadvies wordt versoepeld naar geel (vakantiereizen mogelijk, let op risico’s).
Lees hier meer

Bericht van 20.05 > Plan 'heropening' Curaçao
Tijdens een recente persconferentie presenteerde de minister van Economische Ontwikkeling, mevrouw Giselle Mc William, samen met de Curaçao Tourist Board (CTB), de Curaçao Hospitality and Tourism Association (CHATA) en Curaçao Airport Holding (CAH) fase 1 van een Toerisme herstelplan.
Lees het hele bericht hier


Cyprus

Bericht van 25.08 > Cyprus plaatst Nederland in categorie high-risk landen
Cyprus heeft in de wekelijkse all-risk assessment Nederland teruggeplaatst van Categorie B naar Categorie C. De nieuwe categorisering gaat op vrijdag 28 augustus in en houdt in dat Nederlanders tot nader orde niet worden toegelaten in Cyprus.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 30.07 > Bestemmingsprotocol geüpdatet met nieuwe informatie: 
Het dragen van een mondkapje is verplicht voor alle personen vanaf 6 jaar in publieke ruimtes (zoals onder andere banken, winkels, liften, apotheken etc.). 
Klik hier om het protocol te lezen

Bericht van 30.07 > Bestemmingsprotocol geupdate met nieuwe informatie: 
Kinderen onder de 12 jaar hoeven geen PCR test meer te ondergaan voorafgaand aan een reis naar Cyprus. 
Klik hier om het protocol te lezen

Bericht van 30.06 > Bestemmingsprotocol voor toerisme gewijzigd
Cyprus geeft in een uitgebreide Q&A antwoord op vragen van reizigers aan welke maatregelen zij zich moeten houden bij een bezoek aan Cyprus deze zomer.  Op 30 juni is het bestand geüpdatet met de laatste informatie. 
Klik hier om het protocol te lezen

Bericht van 22.06 > Nederlanders en Belgen weer welkom op Cyprus
Sinds zaterdag 20 juni zijn bezoekers uit Nederland en België weer welkom op Cyprus. Toen het eiland eerder het protocol met coronamaatregelen deelde stond Nederland nog niet op de lijst van herkomstlanden waaruit bezoekers welkom zouden zijn. Nu hebben Nederlanders wel groen licht. Cyprus hanteert een systeem waarbij landen van herkomst die welkom zijn zijn verdeeld in twee categorieën (A en B) op basis van internationale epidemiologische data. Nederland en België zijn nu landen in categorie B.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 18.06 > Cyprus deelt protocol voor toerisme
Cyprus geeft in een uitgebreide Q&A antwoord op vragen van reizigers aan welke maatregelen zij zich moeten houden bij een bezoek aan Cyprus deze zomer. Landen van herkomst die welkom zijn zijn daarbij verdeeld in twee categorieën (A en B) op basis van internationale epidemiologische data. Reizigers afkomstig uit landen van categorie A mogen zonder verdere maatregelen het land is, voor landen uit categorie B gelden aanvullende maatregelen, zoals het kunnen aantonen van een negatieve PCR-test. Nederland staat vooralsnog in geen van beide categorieën, wat inhoudt dat Nederlanders op dit moment nog niet welkom zijn in Cyprus. De hoop is dat Nederland gauw wordt toegevoegd.
Klik hier om het protocol te lezen

Bericht van 15.06 > Cyprus ontvangt weer internationale bezoekers. Reisadvies voor Nederlanders nog oranje.
Het vliegverkeer van en naar Cyprus is op 9 juni hervat. Cyprus ontvangt weer internationale bezoekers uit een beperkt aantal Europese landen. De lijst met landen van herkomst is gebaseerd op internationaal beschikbare epidemiologische gegevens. Momenteel staat Nederland nog niet op de lijst. Nederlanders die naar Cyprus willen moeten dus nog even geduld hebben, maar hopelijk verandert dit snel. De lijst van landen wordt wekelijks herzien en geëvalueerd. 


Denemarken

Bericht van 21.09 > Reisbeperkingen voor Nederlanders naar Denemarken
Denemarken heeft besloten per 19 september opnieuw reisbeperkingen in te stellen voor reizigers uit Nederland omdat het aantal besmettingen in Nederland is toegenomen. Bij aankomst in Denemarken moeten reizigers uit Nederland aantonen een ‘geldige reden’ te hebben om het land binnen te komen.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 15.09 > Kopenhagen oranje reisadvies
In de stad Kopenhagen en omgeving en in de stad Odense is het aantal besmettingen met het coronavirus gestegen. Daarom verandert de kleurcode voor deze steden van geel naar oranje. Na een verblijf in deze steden gaan reizigers bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine.

Bericht van 27.06 > Denemarken weer open voor  Nederlandse toerist
Denemarken laat weer toeristische reizigers uit een aantal Europese landen toe waaronder Nederland. De in- en uitreisbeperkingen voor inwoners van Nederland zijn opgeheven. De kleurcode van Denemarken is daarom aangepast van ‘oranje’ (alleen noodzakelijk reizen) naar ‘geel’ (er zijn veiligheidsrisico’s).

Bericht van 22.06 > Denemarken mogelijk binnenkort open voor Nederlandse toerist
De Deense regering heeft gisteren aangekondigd dat op 25 juni aanstaande een lijst bekend zal worden gemaakt met landen die vanaf zaterdag 27 juni Denemarken weer mogen bezoeken. Op basis van een rekenmodel voor de besmettingsgraad van het land van herkomst, zal gekeken worden welke landen uit de EU, Schengenlanden en het Verenigd Koninkrijk hiervoor in aanmerking zullen komen. Op dit moment is er goede hoop dat Nederland aankomende donderdag op deze lijst vermeld zal worden.
Lees het hele bericht hier


Dominicaanse Republiek

Bericht van 08.01.21 > Domrep verlengt gratis medische verzekering
Het ministerie van toerisme van de Dominicaanse Republiek (MITUR) bevestigt de verlenging van de kosteloze verzekering voor medische bijstand tot 30 april 2021. Deze verzekering wordt gratis aangeboden aan alle toeristen die het land per vliegtuig inkomen en in een hotel verblijven. Oorspronkelijk was deze verzekering geldig tot 1 januari 2021. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 02.12 > Actuele maatregelen voor toeristen
Om de Dominicaanse Republiek binnen te komen, is het niet nodig om een ​​PCR-test verklaring te overhandigen, maar op de luchthaven zullen steekproefsgewijs tests worden uitgevoerd op reizigers. Wel dient men een verklaring van gezondheid te ondertekenen, waarin de toerist bevestigt dat hij de afgelopen 72 uur geen symptomen heeft gehad die verband houden met COVID19 en ermee instemt te allen tijde zijn locatie op te geven. Bovendien genieten reizigers tot 31 december van een gratis ziektekostenverzekering in geval van besmetting of blootstelling aan het coronavirus, op kosten van de regering van de Dominicaanse Republiek. 

Bericht van 17.11 > Dominicaanse Republiek lanceert campagne internationaal toerisme
Het Ministerie van Toerisme van de Dominicaanse Republiek heeft een nieuwe marketingcampagne gelanceerd die onderstreept dat de Dominicaanse Republiek weer open is en goed voorbereid is op internationaal toerisme.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 06.07 > Dominicaanse Republiek presenteert protocol voor herstart
Vorige maand kondigde het Ministerie van Toerisme van de Dominicaanse Republiek (MITUR) de heropening van de internationale landsgrenzen vanaf 1 juli aan. De regering van de Dominicaanse Republiek wil werk maken van een snelle, veilige, betrouwbare en duurzame herstart van de internationale luchtvaartactiviteiten.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 15.06 > Dominicaanse Republiek herstart toeristische activiteiten per 1 juli
Het Ministerie van Toerisme van de Dominicaanse Republiek (MITUR) heeft aangekondigd dat het land klaar zal zijn om internationale toeristen te verwelkomen vanaf 1 juli. Dit is de datum die gepland is voor de lancering van fase 4 van het plan voor de versoepeling van de maatregelen die uitgevaardigd werden door de Hoge Commissie voor de preventie en controle van het coronavirus. In deze fase zijn specifieke en zeer strikte hygiëneprotocollen van kracht om de verspreiding van het virus te voorkomen.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 10.06 > Caribisch gebied maakt zich op voor heropening
Internationale luchthavens in het hele land zijn tot 1 juli gesloten voor commercieel verkeer.
Lees het hele bericht hier 


Duitsland

Bericht van 08.01.21 > Europese landen verlengen strenge maatregelen
Duitsland verlengt de lockdown met ten minste 3 weken tot 31 januari. In die periode gelden strengere maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen. Zo mogen bewoners van gebieden waar het aantal besmettingen hoog is niet verder dan 15 kilometer van hun woonplaats reizen, tenzij dat echt noodzakelijk is. Dat geldt voor meer dan 70 regio's. De besluiten zijn door bondskanselier Merkel bekendgemaakt.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 03.11 > Reisadvies heel Duitsland op oranje
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Duitsland verder aangescherpt. De kleurcode voor een aantal steden stond al langer op oranje (alleen noodzakelijke reizen). Echter gaat heel Duitsland vandaag vanaf 15 uur van geel naar oranje  Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft aan dat er van 2 tot minstens 30 november beperkende coronamaatregelen gelden. Horecagelegenheden, theater- en concertgebouwen en bioscopen zijn gesloten. Toeristische overnachtingen zijn niet meer toegestaan.

Bericht van 28.10 > Reisadvies 10 Duitse steden op oranje
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor 10 Duitse steden aangepast naar code oranje, wat betekent dat alle niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden. Het gaat om Berlijn, Frankfurt, Bremen, München, Düsseldorf, Keulen, Aken, Stuttgart, Essen en Mannheim. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 26.10 > Grote Duitse kerstmarkten geannuleerd
Diverse grote kerstmarkten in Duitsland gaan niet door in verband met de risico's die een markt zouden meebrengen. Zo is de kerstmarkt in Frankfurt, met gemiddeld ruim 2 miljoen bezoekers, geanuleerd. Andere grote steden in Duitsland hadden ook al laten weten de kerstmarkt van dit jaar af te blazen. Dat geldt bijvoorbeeld voor Keulen, Aken en Düsseldorf. Vooralsnog staan de kerstmarkten in Beierse grote steden als München en Neurenberg nog wel op de agenda.

Bericht van 18.09 > Duitsland en Belgiė veranderen reisadvies voor Nederland
Onze buurlanden België en Duitsland hebben allebei hun reisadviezen voor Nederland aangepast. Duitsland heeft Noord-Holland en Zuid-Holland als risicogebied bestempeld. In België geldt voor de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland zelfs code rood. Reizen vanuit deze landen naar ons land wordt dus voor een gedeelte afgeraden. Ook Denemarken heeft het reisadvies voor Nederland aangescherpt.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 07.08 > Duitsland stelt testen verplicht voor reizigers uit risicogebieden
Iedereen die vanaf zaterdag Duitsland inreist en uit een risicogebied komt, moet verplicht een coronatest doen. De test is op alle Duitse vliegvelden kosteloos.  Daarnaast moeten reiziger twee weken in quarantaine.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 29.07> Duitsland benadrukt aandacht voor coronamaatregelen
Niet alleen in België, maar ook in Duitsland zorgen nieuwe besmettingen voor oproepen om meer aandacht te houden voor coronaregels en maatregelen. Gisterenavond werd er door het hoofd van het Robert Koch Instituut (de Duitse ‘RIVM’) een oproep gedaan om nu ook buiten mondkapjes te dragen. Lees het hele bericht hier 

Bericht van 04.06 > Aankondiging versoepelingen reisadvies
Voor Duitsland geldt dat vanaf 15 juni het reisadvies wordt versoepeld naar geel (vakantiereizen mogelijk, let op risico’s).
Lees hier meer

Bericht van 27.05 > Duitsland wil negatief reisadvies beëindigen

De Duitse regering wil het negatieve reisadvies voor 31 Europese landen vanaf 15 juni opheffen, als verdere ontwikkelingen van het virus dat toelaten. Het reisadvies zou opgeheven worden voor alle 26-EU landen, Groot-Brittannië, IJsland, Noorwegen, Zwitserland en Liechtenstein.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 25.05 > Dynamische situatie Duitland, verwachting medio juni weer open voor buitenlandse bezoekers

Op dit moment geldt er zowel voor Duitsland als Nederland een negatief reisadvies. Reizen tussen beide landen is wel mogelijk, maar wordt alleen aangeraden voor strikt noodzakelijk reizen. In Duitsland is de situatie echt erg veranderlijk. Iedere dag wordt er opnieuw gekeken of er versoepelingen kunnen worden doorgevoerd. Het Duits Verkeersbureau verwacht – mits de positieve trend zich voortzet – dat Duitsland vanaf medio juni weer buitenlandse bezoekers zal verwelkomen. Let er wel op dat in Duitsland de deelstaten verantwoordelijk zijn voor hun lokale beleid omtrent corona. Raadpleeg bij een bezoek aan Duitsland daarom altijd eerst de geldende maatregelen voor de betreffende deelstaat.


Egypte

Bericht 25.05 > Egypte vanaf 1 juni op helft capaciteit hotels
Egypte is begonnen met de herstart van toeristische activiteiten op het gebied van binnenlands toerisme. Het Ministry of Tourism and Antiquities van Egypte heeft een officieel statement uitgestuurd over de coronasituatie en de maatregelen voor de toerismesector in Egypte. Hierin staan wanneer de hotels hun deuren weer mogen openen en onder welke voorwaarden. Sinds 15 mei is binnenlands toerisme in Egypte weer mogelijk. In deze eerste fase is de maximum hotelcapaciteit 25%. Vanaf 1 juni wordt dit opgehoogd naar 50% van de hotelcapaciteit. Het is momenteel nog onduidelijk wanneer Egypte weer opengaat voor buitenlandse toeristen.
Lees het statement van het ministerie hier 


El Salvador

Bericht van 02.12 > Actuele maatregelen voor toeristen
Een negatieve PCR-test met een maximum van 72 uur voor aanvang van de vlucht en het passeren van de temperatuurdetectiesystemen is verplicht om het land binnen te komen. De luchthavens zijn volledig geoutilleerd met veiligheidsvoorzieningen waaronder bewegwijzering, desinfecterende gels en plastic schermen bij servicepunten. Voor toeristen die tijdens hun verblijf in El Salvador vermoeden dat ze mogelijk besmet zijn met COVID19 is er een speciaal servicenummer 132.

Bericht van 12.08 > Diverse Midden-Amerikaanse landen heropenen grenzen voor toerisme
De Autonomous Executive Port Commission (CEPA) heeft gemeld dat op 4 september het Comalapa International Airport opent voor commerciële vluchten met strikte bioveiligheidsprotocollen. Het Ministerie van Toerisme van El Salvador (MITUR) heeft verklaard dat voor 5 segmenten binnen de reisindustrie - voeding, accommodatie, recreatie, vervoer en informatie - alle veiligheidsprotocollen zijn opgesteld om ze toe te passen wanneer hun activiteiten worden hersteld. Ook heeft het land een informatiecentrum voor toeristen geopend. Voor Nederlanders geldt momenteel nog code oranje voor El Salvador.


Finland

Bericht van 07.08 > Finland stelt quarantaineplicht in voor Nederlanders
Finland stelt een quarantaineplicht in voor reizigers uit Nederland. Het land stelt de nieuwe maatregelen in voor reizigers uit Nederland omdat het aantal nieuwe coronabestemmingen weer gestegen is. De maatregel gaat maandag in. Als gevolg van de nieuwe maatregelen is het reisadvies voor Finland terug bijgesteld naar oranje.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 13.07 > Reisadvies Finland naar geel
In navolging van het bericht dat Finland weer Nederlandse bezoekers toelaat, is het reisadvies bijgesteld van oranje naar geel. De in- en uitreisbeperkingen zijn opgeheven. De lokale maatregelen die genomen waren tegen de verspreiding van het coronavirus zijn ook versoepeld.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 09.07 > Grenzen Finland 13 juli weer open voor Nederlanders
Vanaf 13 juli kunnen Nederlandse en Belgische toeristen weer op vakantie naar Finland. De grenzen met de buurlanden Zweden en Rusland blijven gesloten. Finnair voert weer vluchten uit, hoewel nog steeds met beperkingen, de veerboten van Finnlines van Travemünde zijn ook een optie om naar Finland te reizen. Algemene gezondheids- en veiligheidsmaatregelen met betrekking tot het coronavirus in Finland zijn onder meer het vermijden van fysiek contact, het bewaren van een veilige afstand van andere mensen en het in acht nemen van goede hand- en ademhalingshygiëne. 
Lees het hele bericht hier


Frankrijk

Bericht van 14.10 > Reisadvies heel Frankrijk oranje
Het ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Frankrijk bijgesteld. Het land heeft nu de kleurcode oranje, alleen noodzakelijk reizen. Reizigers die terugkomen uit deze landen dienen 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Bericht van 30.09 > Elf nieuwe Franse departementen naar oranje reisadvies
In een aantal departementen in Frankrijk is de COVID-besmettingsgraad ernstig toegenomen. Dit geldt voor de volgende departementen: Ariège, Aube, Charente, Doubs, Gers, Haute Loire, Hautes-Pyrénées, Haute Vienne, Oise, Somme en Saône et Loire. De kleur van deze gebieden is op de kaart daarom aangepast van geel naar oranje.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 22.09 > 10 nieuwe departementen op oranje
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vanwege het toegenomen aantal besmettingen de reisadviezen voor Frankrijk aangepast. Voor 10 Franse departementen (Aveyron, Bas-Rhin, Haute-Marne, Indre et Loire, Landes, Marne, Meurthe et Moselle, Seine Maritime, Tarn en Vienne) en geldt code oranje. Dat betekent dat mensen het advies krijgen om er alleen naartoe te reizen als dat noodzakelijk is. Vakanties vallen daar niet onder. Mensen die nu in de gebieden zijn, moeten bij thuiskomst 10 dagen in thuisquarantaine. Veel grote steden in Frankrijk vielen al onder het strengere reisadvies.

Bericht van 15.09 > Meer regio's Frankrijk oranje reisadvies
In een aantal departementen in Frankrijk is de COVID-besmettingsgraad ernstig toegenomen. Dit geldt voor de volgende departementen: l'Ain, Ille-et-Vilaine, Isère, Loire, Loire-Atlantique, Maine-et-Loire, Pas de Calais, Puy de Dôme, Pyrénées Atlantiques, Pyrénées Orientales en Tarn-et-Garonne. De kleur van deze gebieden is op de kaart daarom aangepast van geel naar oranje. De bemettingsgraad is nog steeds hoog in Parijs, de departementen les Alpes Maritimes, les Bouches-du-Rhône, la Corse-du-Sud, la Côte-d’Or, l’Essonne, le Gard, la Gironde, la Haute-Corse, la Haute-Garonne, les Hauts-de-Seine, le Hérault, le Loiret, le Nord, le Rhône, la Sarthe, la Seine-et-Marne, la Seine-Saint-Denis, le Val-de-Marne, le Val-d’Oise, le Var, le Vaucluse en les Yvelines. Voor deze gebieden blijft kleurcode oranje gelden. Na een verblijf in de oranje gebieden gaan reizigers bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dit moment blijft de rest van Frankrijk op de kaart geel.

Bericht van 07.09 > Frankrijk geeft coronawaarschuwing af voor meer regio's
De Franse autoriteiten hebben voor meerdere nieuwe regio's 'code rood' afgekondigd. In onder andere de steden Lille, Straatsburg en Dijon worden inwoners opgeroepen voorzichtig te zijn. Er zijn nu 28 van de 101 Franse regio's waar een 'code rood' geldt. Voor steden als Parijs en Lyon gold die code al. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 31.08 > Reisadvies delen van Frankrijk aangepast
Zoals verwacht is het reisadvies voor Frankrijk in een aantal departementen aangescherpt naar oranje, nadat Frankrijk de gebieden zelf als risicogebieden bestempelde. In de betreffende Franse departementen is de COVID-besmettingsgraad ernstig toegenomen.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 27.08 > 21 Franse departementen uitgeroepen tot risicozones
De Franse regering heeft het aantal 'rode zones' (verhoogd risico op coronabesmetting) verhoogd van 2 naar 21 departementen. Dat maakte premier Jean Castex vanochtend bekend op een persconferentie. De gebieden die een verhoogd risico zijn bevinden zich voornamelijk rondom Parijs en aan de Franse Rivièra. Eerder was deze stap voor Nederland reden om voor zulke gebieden code oranje in te stellen, wat betekent dat niet-noodzakelijke reizen zoals vakanties worden afgeraden. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 24.08 > Nieuwe delen van Frankrijk op oranje
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de ANVR in een vooraankondiging laten weten dat, op basis van adviezen van RIVM, met ingang van komende nacht 00.00 uur een aantal reisadviezen wijzigen van geel naar oranje i.v.m. geconstateerde, verslechterde coronasituaties ter plekke. Het betreft onder andere regio's in Frankrijk.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 17.08 > 9 Europese gebieden oranje reisadvies
Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vanaf zondagnacht het reisadvies voor 9 nieuwe gebieden aangescherpt, waaronder Parijs en het gebied rond Marseille.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 14.08 > Parijs en Marseille uitgeroepen tot risicozones
De Franse regering heeft Parijs en het Bouches-du-Rhône-gebied rond Marseille aan de Middellandse Zeekust uitgeroepen tot 'rode zones' met een hoog risico op coronavirusinfecties. Het regeringsbesluit is vrijdag gepubliceerd.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 03.08 > Franse steden voeren mondkapjesplicht in
Voor de Zuid-Franse stad Nice is een mondkapjesplicht ingegaan voor het centrum en in de drukke plekken in de stad. Ook op de beroemde Promenade des Anglais is het dragen van een mondkapje verplicht. Het dragen van een mondkapje op straat is verplicht voor iedereen ouder dan 10 jaar. Vooralsnog is deze nieuwe maatregel tot 7 augustus van kracht. Er staat een boete op van 35 euro. Ook in andere Franse steden wordt gekeken of er meer maatregelen moeten worden genomen om verspreiding van het virus te voorkomen. Zo heeft Lille bijvoorbeeld het dragen van mondkapjes verplicht gesteld in de voetgangerszones, op parken, in winkelcentra en op parkeerplaatsen.

Bericht van 20.07 > Mondkapjes verplicht in openbare gebouwen Frankrijk
In Frankrijk moeten mensen vanaf 20 juli op meer plekken een mondkapje op. De verplichting geldt vanaf nu in alle afgesloten openbare ruimtes. De plicht was er al in het openbaar vervoer, maar gaat nu ook gelden in bijvoorbeeld musea, cafés, winkels, kerken, postkantoren, banken en bioscopen. De plicht geldt in beginsel ook voor sportscholen, maar het masker hoeft tijdens het sporten niet voor.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 15.06 > In- en uitreisbeperkingen opgeheven
Frankrijk laat vanaf 15 juni weer (toeristische) reizigers uit Nederland toe. De in- en uitreisbeperkingen zijn opgeheven, maar het kan zijn dat reizigers aan de grens op symptomen worden gecontroleerd. De lokale maatregelen die genomen waren tegen de verspreiding van het coronavirus zijn ook versoepeld. Daarom is de kleurcode van het land aangepast van oranje naar geel. 

Bericht van 04.06 > Aankondiging versoepelingen reisadvies
Voor Frankrijk geldt dat er nog belemmeringen zijn voor Nederlandse toeristen. De verwachting is dat deze de komende weken worden opgeheven. Tot die tijd is het reisadvies oranje (alle niet-noodzakelijke reizen, dus ook vakanties, worden ontraden).
Lees hier meer

Bericht 02.06 > Franse grenzen stapsgewijs open
Het team van Atout France is ontzettend blij met het nieuws dat de Franse regering op 28 mei 2020 het feu vert heeft gegeven om vanaf volgende week te beginnen met het versoepelen van de covid-19 maatregelen. Optimistisch maar voorzichtig zal Frankrijk de lockdown stapsgewijs afbouwen en ook de Franse grenzen zullen geleidelijk heropenen. Welke maatregelen treft Frankrijk? Wat zijn de voorwaarden? En niet onbelangrijk: wanneer kunnen we weer genieten van een zonnige vakantie naar Frankrijk? We zetten de belangrijkste punten voor je op een rij.
Lees het hele bericht hier

Bericht 29.05 > Toeristen welkom in Frankrijk na versoepelingen
Frankrijk gaat de coronamaatregelen vanaf komende week versoepelen, heeft premier Philippe bekendgemaakt. Onderdeel van de versoepeling is ook het openstellen van Frankrijk voor buitenlandse toeristen. Volgens de premier kunnen vanaf 15 juni de reisbeperkingen tussen landen worden opgeheven, als de gezondheidssituatie dat dan toelaat. Daarmee worden zomervakanties in Frankrijk weer mogelijk.
Lees het hele bericht hier

Bericht 20.05> Frankrijk gaat mogelijk deze zomer de grenzen toch nog openen voor Europese toeristen, datum onbekend
De Franse staatssecretaris van Europa en Buitenlandse Zaken Jean-Baptiste Lemoyne heeft aangekondigd dat als het virus het toelaat, de Franse grenzen deze zomer mogelijk toch weer open gaan voor Europese toeristen.

Bericht 15.05> Franse regering heeft erop gezinspeeld dat er deze zomer geen buitenlandse toeristen naar Frankrijk komen
"Het is het binnenlandse toerisme dat de sector er nu weer bovenop gaat helpen", zei staatssecretaris Lemoyne van het ministerie van Toerisme op televisie. "Dit jaar moeten we het vrijwel mogelijk zonder buitenlandse toeristen doen."
Lees het hele bericht hier


Griekenland

Bericht van 29.11 > Griekenland verlengt lockdown
De Griekse regering verlengt de lockdown met een week, nu de situatie in verschillende delen van het land nog steeds zorgwekkend is. In het noorden en midden van het land staan de ziekenhuizen zwaar onder druk. Hoewel het aantal besmettingen de afgelopen dagen afneemt, blijft het aantal ziekenhuisopnamen hoog.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 09.11 > Reisadvies heel Griekenland oranje
Sinds zaterdag 7 november 2020 geldt voor heel Griekenland een volledige lockdown, omdat het aantal besmettingen met het coronavirus in heel Griekenland is toegenomen. De kleurcode van het land is daarom aangepast van geel naar oranje. De overheid adviseert alleen naar Giekenland te reizen als het noodzakelijk is (dus niet voor een toeristische reis).
Lees het hele bericht hier

Bericht van 06.11 > Heel Griekenland weer in lockdown
Griekenland gaat vanaf zaterdag weer in lockdown, heeft premier Mitsotakis op een persconferentie bekendgemaakt. Alle niet-essentiële ondernemingen moeten de deuren sluiten. Zaken zoals supermarkten, apotheken en banken mogen wel open blijven.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 04.11 > Reisadvies West-Macedonië oranje
Het aantal besmettingen met het coronavirus is toegenomen in de provincie West-Macedonië. De kleurcode van deze provincie is aangepast van ‘geel’ (let op: veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen).

Bericht van 27.10 > Reisadvies Griekse eilanden weer geel
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor de Griekse eilanden weer versoepeld naar geel. Door het versoepelde reisadvies geldt voor heel Griekenland weer kleurcode geel. Op 8 september werd voor vrijwel alle Griekse eilanden het reisadvies aangescherpt, behalve het schiereiland Peloponnesos en het Griekse vasteland. Volgens het ministerie en het RIVM lag de besmettingsgraad daar zo laag, dat niet-noodzakelijke reizen op het vasteland doorgang konden vinden.

Bericht van 08.09 > Reisadvies Griekse eilanden naar oranje
Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor de Griekse eilanden aangescherpt van geel naar oranje. Het reisadvies wordt dinsdag 8 september in de ochtend aangepast. Het schiereiland Peloponnesos en het Griekse vasteland blijven geel.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 31.08 > Vanaf 01-09 geen negatieve testuitslag meer nodig voor Griekenland
Vanaf 1 september hoeven reizigers uit Nederland geen negatieve COVID19 test meer aan te tonen bij aankomst in Griekenland. Wel is het nog verplicht voor vertrek een Passenger Locator Form (PLF) in te vullen (uiterlijk 24 uur voor aankomst in Griekenland). Het reisadvies voor heel Griekenland is geel. In heel het land is het verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer, in alle winkels, banken, taxi’s, liften en alle andere publieke en openbare ruimten. Wie geen mondkapje draagt riskeert een boete van EUR 150,-. 

Bericht van 11.08 > Griekenland vereist negatieve coronatest van Nederlandse reizigers
Nederlanders die naar Griekenland reizen, moeten vanaf 17 augustus kunnen aantonen niet besmet te zijn met het coronavirus. Die negatieve test mag bij aankomst niet ouder dan 72 uur zijn. De Griekse overheid heeft de maatregelen verscherpt na een nieuwe piek in besmettingen.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 22.07 > Griekenland sluit een deel van de grenzen
Griekenland sluit een aantal grensovergangen met Albanië, Noord-Macedonië, Bulgarije en Turkije. De Grieken willen niet dat de recente toename van coronabesmettingen op de Balkan zich in eigen land doorzet. Alleen voor essentieel verkeer blijven 6 grensovergangen geopend. Toeristen die Griekenland over land binnen willen komen, kunnen dat alleen doen via Bulgarije: de grens bij Promachonas blijft open. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 08.07 > Griekse (1,5 m) meeting op de ambassade
De Griekse ambassadeur in Nederland, Z.E. Nicolas Plexidas, nam als één van de eerste ambassadeurs in Nederland het initiatief om samen met Eleni Skarveli, directeur van het Grieks verkeersbureau een aantal touroperators en vakmedia uit te nodigen voor een persoonlijke update over de heropening van Griekenland als vakantiebestemming.   
Lees het bericht hier

Bericht van 29.06 > Reisadvies Griekenland per 1 juli naar geel
Per 1 juli verandert het reisadvies voor Griekenland van code oranje naar code Geel. Wanneer je naar Griekenland reist dien je uiterlijk 48 uur voor vertrek het Passenger Locator Form online in te vullen. Sinds 1 juni is Griekenland open voor toeristen en sinds die datum zijn er bij toeristen die naar Griekenland zijn gekomen geen besmettingen ontdekt. 
Bekijk hier een handige infographic met alles wat je moet weten wanneer je naar Griekenland reist

Bericht van 15.06 > Griekenland versoepelt inreismogelijkheden Nederlanders
In tegenstelling tot informatie uit eerdere berichten hoeven passagiers afkomstig van luchthavens uit Nederland niet eerst een week in quarantaine als de uitslag van hun coronatest negatief is. Deze versoepeling kondigde de minister van toerisme aan in een persconferentie. Vanaf 15 juni mogen vliegtuigen uit Nederland weer landen, in eerste instantie alleen op de luchthaven van Athene. Alle passagiers krijgen ter plekke een coronatest. Vervolgens moeten ze een dag in zelfquarantaine in een hotel naar keuze, tot de uitslag bekend is. Wie het virus niet blijkt te hebben, mag gaan en staan waar hij wil. Eerder was de regel ingesteld dat toeristen uit vliegtuigen vanuit Nederland sowieso minimaal een week in zelfisolatie zouden moeten, maar daar ziet de Griekse regering dus van af. Wie wel besmet blijkt met het virus, moet 14 dagen in quarantaine. Passagiers van vliegtuigen uit Italië en Spanje krijgen dezelfde behandeling. 

Bericht van 04.06 > Aankondiging versoepelingen reisadvies
Voor Griekenland geldt dat er nog belemmeringen zijn voor Nederlandse toeristen. De verwachting is dat deze de komende weken worden opgeheven. Tot die tijd is het reisadvies oranje (alle niet-noodzakelijke reizen, dus ook vakanties, worden ontraden).
Lees hier meer

Bericht van 02.06 > Toeristen vanaf 15 juni weer welkom, Nederlanders worden getest
Griekenland is er weer klaar voor om toeristen te ontvangen, aldus een officiële aankondiging van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het Grieks Verkeersbureau zette de tijdlijn van de situatie voor de Nederlandse markt uiteen. Vanaf 15 juni zijn de luchthavens van Athene en Thessaloniki weer bereikbaar. Reizigers vanaf Nederlandse luchthavens worden na aankomst getest en moeten gedurende 7 dagen in quarantaine. Eleni Skarveli licht de maatregelen in een gesprek met Travelution verder toe. Zij hoopt dat vanaf 1 juli de quaratainemaatregelen voor Nederlanders opgeheven zijn. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 27.05 > Luchthaven Thessaloniki 15 juni weer open
De minister-president van Griekenland heeft aangekondigd dat de luchthaven van Thessaloniki al eerder opengaat  dan de aangekondigde datum van 1 juli. Vanaf 15 juni gaat zowel Eleftherios Venizelos Airport in Athene als Thessaloniki Airport weer open voor internationaal toerisme. Eind mei maakt de Griekse overheid een lijst bekend. Op deze lijst staan de landen met goede epidemiologische kenmerken. Bezoekers van deze landen kunnen in drie fases weer naar Griekenland reizen (15 juni, 1 juli en 15 juli). In Nederland geldt momenteel code oranje voor reizen naar Griekenland. 

Bericht van 22.05> Griekenland maakt een planning bekend voor de opstart van het toerisme, eerste internationale vluchten weer mogelijk vanaf 15 juni
Lees de volledige planning in het bericht. Een aantal belangrijke data: Vanaf 15 juni seizoensgebonden accommodaties en musea open, internationale vluchten van een aantal landen naar El. Venizelos airport / Athens toegestaan, interne vluchten zijn mogelijk met Aegean Airlines (1e fase). Vanaf 1 juli: internationale vluchten van een aantal landen naar alle lokale luchthavens toegestaan (2e fase). Vanaf 15 juli: internationale vluchten van alle landen toegestaan (3e fase). Eind mei maakt de Griekse overheid een lijst bekend welke landen in welke van de drie hierboven genoemde fases Grienkenland weer binnen kunnen.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 18.05> Akropolis in Athene per 18.05 open, Griekenland streeft naar start toerisme per 1 juli
In Athene wordt de Akropolis na een gedwongen sluiting van twee maanden officieel heropend. Griekenland versoepelt de coronamaatregelen en onderdeel daarvan is de openstelling van de antieke bezienswaardigheden in de buitenlucht. Bezoekers moeten wel afstand tot elkaar bewaren, zich aan de route houden en van tevoren online hun toegangskaartje bestellen. Personeel draagt mondkapjes en handschoenen om besmetting met het virus te voorkomen.
Lees het hele bericht hier


Guatemala

Bericht van 02.12 > Actuele maatregelen voor toeristen
Om toegang te krijgen tot Guatemala is het absoluut noodzakelijk om uiterlijk 72 uur voor aanvang van de vlucht een negatieve PCR-test te overleggen. Tevens dient men 24 uur voor aankomst het Health Pass formulier online in te vullen. Anders moet de passagier bij aankomst in Guatemala een gedwongen quarantaine van 14 dagen doen en worden gecontroleerd door het ministerie van Volksgezondheid en Sociale Bijstand. Het respecteren van de afstand, het dragen van een mondmasker, het gebruik van desinfecterende gel en het laten opnemen van de temperatuur op de luchthaven zijn eveneens verplichtingen voor reizigers.

Bericht van 12.08 > Diverse Midden-Amerikaanse landen heropenen grenzen voor toerisme
Volgens het directoraat-generaal Burgerluchtvaart (DGAC) is het land van plan om de La Aurora International Airport te heropenen voor burgerluchtvaart ergens in de eerste 2 weken van september. Daarnaast heeft het verkeersbureau 6 handvesten opgesteld voor toeristische disciplines, te weten hotels, restaurants, touroperators, vervoerders, toeristische gidsen en reisbureaus kunnen deze gidsen implementeren om reizigers COVID19-vrije ervaringen te garanderen. Voor Nederlanders geldt momenteel nog code oranje voor Guatemala.


Honduras 

Bericht van 02.12 > Actuele maatregelen voor toeristen
Reizigers dienen voor vertrek naar Honduras een ‘Pre-Arrival Immigration Form’ in te vullen en een negatieve PCR-test of sneltest non-corona verklaring te overhandigen bij aankomst die niet ouder is dan 72 uur.

Bericht van 12.08 > Diverse Midden-Amerikaanse landen heropenen grenzen voor toerisme
Honduras is van plan om zijn 4 luchthavens vanaf 10 augustus te openen voor binnenlandse vluchten en vanaf 17 augustus voor internationale vluchten. Het Hondurese agentschap voor burgerluchtvaart verklaart dat op alle luchthavens Covid maatregelen geïmplementeerd zijn. De Hondurese toerismesector is begonnen met veiligheidsprotocollentrainingen voor kleine en middelgrote hotels. Het Hondurese Instituut voor Toerisme (IHT) heeft gemeld dat de eerste heropeningstests gericht zullen zijn op een eerste fase met buitenactiviteiten en sociale afstand. Voor Nederlanders geldt momenteel nog code oranje voor Honduras.


Hongarije

Bericht van 14.10 > Reisadvies Hongarij op oranje
Het ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Hongarije bijgesteld. Het land heeft nu de kleurcode oranje, alleen noodzakelijk reizen. Reizigers die terugkomen uit deze landen dienen 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Bericht van 31.08 > Hongarije voert reisbeperkingen in voor Nederlanders
Hongarije heeft besloten per 1 september 2020 opnieuw reisbeperkingen in te voeren voor reizigers uit Nederland. De Hongaarse grenzen gaan per 1 september dicht voor alle buitenlanders, tenzij er heel dringende redenen zijn voor bezoek. 
Lees het hele bericht hier


Ierland

Bericht van 14.10 > Reisadvies Ierland op oranje
Het ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Ierland bijgesteld. Het land heeft nu de kleurcode oranje, alleen noodzakelijk reizen. Reizigers die terugkomen uit deze landen dienen 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.


Israël

Bericht van 03.07 > Coronamaatregelen Israël weer aangescherpt
Sinds 08.00 uur vanochtend gelden weer strengere regels in Israël door een nieuwe piek in het aantal coronabesmettingen. Zo mogen op evenementenlocaties, in de horceca en in gebedshuizen maximaal 50 mensen bijeenkomen. Voor andere gelegenheden binnen, ook thuis, geldt een maximumaantal van 20 mensen. Israël heeft gisteren het hoogste aantal nieuwe besmettingen geconstateerd sinds het begin van de corona-uitbraak. Er kwamen 1107 nieuwe gevallen bij, meldt het ministerie van Volksgezondheid in Jeruzalem.
Lees het hele bericht hier


IJsland

Bericht van 18.08 > Reisadvies IJsland gaat op oranje
IJsland kondigt beperkende maatregelen aan voor reizigers. Daarom gaat in de nacht van dinsdag op woensdag vanaf 00.00 uur het reisadvies voor IJsland van geel naar oranje, heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken laten weten aan de ANVR.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 14.07 > Procedure reizigers IJsland
IJsland laat weer buitenlandse bezoekers toe. Deze moeten aan een aantal voorwaarden voldoen voordat zij het land mogen betreden. Passagiers kunnen ervoor kiezen getest te worden op COVID-19, of 14 dagen in quarantaine te gaan. Alle passagiers dienen voor aankomst een formulier in te vullen, dat kan worden gedownload via covid.is/english. Vervolgens maak je de keuze om een test te laten doen of 14 dagen in quarantaine te gaan.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 04.06 > Aankondiging versoepelingen reisadvies
Voor IJsland geldt dat er nog belemmeringen zijn voor Nederlandse toeristen. De verwachting is dat deze de komende weken worden opgeheven. Tot die tijd is het reisadvies oranje (alle niet-noodzakelijke reizen, dus ook vakanties, worden ontraden).
Lees hier meer

Bericht van 19.05> Grenzen IJsland op 15 juni weer open - screening op coronavirus

Vanaf 15 juni is de eerder geldende quarantaine van 2 weken voor inkomende passagiers op luchthaven Keflavík niet langer verplicht. Dat maakte de IJslandse premier Katrín Jakobsdóttir bekend tijdens een persconferentie. In plaats daarvan krijgen toeristen en IJslandse inwoners die het land binnenkomen de mogelijkheid om te worden gescreend op het nieuwe coronavirus.
Lees het hele bericht hier


Italië

Bericht van 08.01.21 > Europese landen verlengen strenge maatregelen
Het ziet er naar uit dat de strenge maatregelen in Italië nog een week verlengd worden. De afgelopen dagen zijn de cijfers weer wat gestegen (meer ziekenhuisopnames, meer IC-patienten). Het kabinet overlegt nog over de details.

Bericht van 27.10 > Reisadvies Italië aangescherpt
Het aantal besmettingen met het coronavirus is in heel Italië toegenomen. Ook heeft de Italiaanse overheid opnieuw strenge maatregelen ingesteld. Zo zijn er bijvoorbeeld regionale avondklokken ingesteld, restaurants moeten om 18.00 uur sluiten en zijn theaters en bioscopen gesloten. De kleurcode van het hele land zal daarom op 28 oktober veranderen van geel naar oranje. Reis vanaf 28 oktober alleen naar Italië als het noodzakelijk is.

Bericht van 26.10 > Nieuwe restricties Italië
De Italiaanse premier Conte heeft een decreet ondertekend met nieuwe restricties om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, nadat het land een recordaantal nieuwe gevallen registreerde. Italië rapporteerde gisteren bijna 20.000 nieuwe coronabesmettingen binnen een periode van 24 uur.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 19.10 > Nieuwe coronamaatregelen voor Italië
De Italiaanse premier Conte heeft nieuwe coronamaatregelen aangekondigd, meldt de NOS. Volgens Conte zijn die nodig om een nieuwe lockdown te vermijden. Zo kunnen burgemeesters publieke gelegenheden na 21.00 uur sluiten.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 09.10 > Verplichte coronatest voor reizen naar Italië
Op 7 oktober, heeft Italië afgekondigd dat er voor Nederlanders een verplichte coronatest geldt. Toen het virus de afgelopen weken om zich heen greep in landen zoals Spanje en Frankrijk leek Italië het met zo’n gemiddeld ca. 1400 positieve test per dag nog redelijk onder controle te hebben. Nu de laatste dagen het aantal dagelijkse positieve tests oplopen naar de 2.500 per dag, heeft de regering strengere maatregelen voor diverse landen afgekondigd.
Lees het hele bericht hier

Bericht van  02.10 > Italië populair voor herfstvakantie
Door de steeds veranderende reisadviezen van de overheid kiezen vakantiegangers deze herfstvakantie voor andere bestemmingen dan normaal. Spanje en Turkije, normaal gesproken behorend tot de populairste herfstbestemmingen, worden momenteel nauwelijks geboekt, zo blijkt uit data van dé Vakantiediscounter. Italië is voor deze herfstvakantie de populairste bestemming, gevolgd door Portugal en Nederland.

Bericht van 24.07 > in- en uitreisbeperkingen zijn opgeheven, kleurcode op geel
Italië laat toeristische reizigers toe. De in- en uitreisbeperkingen zijn opgeheven, maar het kan zijn dat er grens controles zijn waarbij op symptomen wordt gecontroleerd. Lokale maatregelen die genomen waren tegen de verspreiding van het coronavirus zijn versoepeld.  Overheid waarschuwt wel dat bij een nieuwe uitbraak de situatie lokaal plotseling kan veranderen. 

Bericht van 04.06 > Aankondiging versoepelingen reisadvies
Voor Italië geldt dat vanaf 15 juni het reisadvies wordt versoepeld naar geel (vakantiereizen mogelijk, let op risico’s).
Lees hier meer

Bericht van 19.05 > Vanaf 3 juni toeristen weer welkom, nu nog weinig vluchten beschikbaar.
Italië gaat vanaf 3 juni weer toeristen ontvangen. Hoewel het op dat moment wellicht nog een uitdaging is voor bezoekers om überhaupt het land binnen te komen. Er zijn momenteel nog weinig vluchten naar Italië en niet alle grensovergangen zijn open. Toch hoopt het land met de heropening nog het nodige aantal toeristen in Italië te verwelkomen in 2020.
Lees het hele bericht hier


Indonesië

Bericht van 25.08 > Bali blijft gesloten voor buitenlandse toeristen tot 2021
Het Indonesische eiland Bali blijft voor de rest van het jaar gesloten voor buitenlandse toeristen. Gouverneur Koster van Bali wilde eigenlijk vanaf 11 september weer buitenlandse toeristen verwelkomen op het eiland, maar hij kreeg daar geen toestemming voor van de Indonesische regering.
Lees het hele bericht hier


Jamaica

Bericht van 15.07 > Jamaica controleert coronarisico met gefaseerde heropening

Na drie maanden gesloten te zijn geweest ontvangt Jamaica sinds 15 juni weer bezoekers. De bestemming is net als de rest van de wereld zwaar getroffen door de pandemie, maar zijn inmiddels weer voorzichtig en gefaseerd aan het heropenen. Om het risico op besmettingen te kunnen managen, is er op Jamaica voor gekozen het eiland per regio te heropenen voor toeristen.
Lees het hele bericht hier


Japan

Bericht van 08.01 > Japan kondigt noodtoestand af
De Japanse regering heeft de noodtoestand afgekondigd voor de hoofdstad Tokio en 3 omliggende regio's vanwege de oplopende besmettingscijfers. Premier Suga roept Japanners op om na 20.00 uur thuis te blijven. Restaurants en bars zouden na dat tijdstip moeten sluiten. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 01.07 > EU publiceert lijst met 14 veilige landen buiten Europese Unie
De Europese Unie is het eens geworden over een lijst van niet-lidstaten waarvan de inwoners vanaf 1 juli weer de Unie in mogen reizen. Ook kunnen EU-burgers weer naar die landen buiten de unie toe. Japan is één van de 14 landen op de lijst.
Lees het hele bericht hier


Kroatië

Bericht van 21.07 > Reisadvies Kroatië aangescherpt naar oranje
Vervelend nieuws voor Nederlandse reizigers die een zomervakantie naar Kroatië op de planning hebben: het reisadvies is door de overheid aangescherpt naar oranje. De besmettingsgraad van het land is dusdanig toegenomen dat de overheid het afraadt om voor vakantie het land te bezoeken en de kleurcode heeft aangepast van geel (let op: veiligheidsrisico's) naar oranje (alleen noodzakelijke reizen). Reizigers die in Nederland terugkeren na een verblijf in Kroatië worden dringend geadviseerd om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 04.06 > Aankondiging versoepelingen reisadvies
Voor Kroatië geldt dat vanaf 15 juni het reisadvies wordt versoepeld naar geel (vakantiereizen mogelijk, let op risico’s).
Lees hier meer

Bericht van 02.06 > Reizen naar Kroatië voor toeristen Benelux verduidelijkt

Het Kroatisch Verkeersbureau heeft in reactie op het nieuws over de grensopenstelling van Kroatië aanvullende informatie voor reizigers uit de Benelux gedeeld, aangezien deze informatie tot dubbelzinnigheid heeft geleid onder Nederlandse reizigers. Burgers uit België, Luxemburg en Nederland kunnen Kroatië binnenkomen, maar zullen nog steeds hun reden moeten bewijzen om het land binnen te komen (zakelijk, economisch, toeristisch, persoonlijk). Voor een toeristisch bezoek is het noodzakelijk om de bevestiging van het boeken van een accommodatie in Kroatië te overleggen (bevestiging, voucher, kamphuurcontract, vast ligplaatscontract enz.).
Lees het hele bericht hier

Bericht van 26.05 > Eerste bezoekers weer in Kroatië na heropening
Goed nieuws voor reisliefhebbers van Kroatië. Dankzij de zeer gunstige epidemiologische situatie openen de nationale grenzen van Kroatië zich langzaam maar zeker opnieuw voor toeristen. Een extra pluspunt voor wie reeds wil reizen, is het feit dat de Kroatische horecasector ook zijn deuren heropende. Vele bars en restaurants staan opnieuw klaar om toeristen te verwelkomen, evenals vele openbare voorzieningen zoals stranden, zwembaden. nationale parken, natuurparken maar evengoed de muren van Dubrovnik. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 25.05 > Grenzen Kroatië open voor buitenlandse toeristen
Sinds 21 mei zijn de Kroatische grenzen open voor alle EU-burgers. Wel dient iedereen die het land wil betreden zich aan een aantal voorwaarden te houden en daarvoor documenten in te dienen. Zo moet de accommodatie waar toeristen verblijven bijvoorbeeld aan alle veiligheids- en hygiëne-eisen voldoen. Alle voorwaarden zijn te vinden op de website van het Kroatische Ministerie van Binnenlandse Zaken: https://mup.gov.hr/uzg-covid/english/286212
Lees het hele bericht hier


Malta

Bericht van 18.08 > Malta sluit cafés en nachtclubs
Malta heeft extra maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Vanaf morgen moeten cafés en nachtclubs de deuren weer sluiten, net als sportaccommodaties. Verder worden openbare bijeenkomsten beperkt tot maximaal 15 personen. Restaurants en winkels mogen wel openblijven.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 12.08 > Reisadvies Malta naar oranje
Het reisadvies voor Malta is vanaf 12 augustus bijgesteld van geel naar oranje, vanwege een toenemend aantal COVID19-besmettingen in het land. In heel Malta neemt het aantal COVID-besmettingen toe. Daarom is de kleur van het reisadvies aangepast. Reizigers die Malta hebben bezocht en terugkomen in Nederland wordt dringende geadviseerd om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan. De ontwikkelingen kunnen elkaar in hoog tempo opvolgen. Volg altijd de Nederlandse en de lokale coronaregels. 

Bericht van 15.07 > Reisadvies Malta versoepeld naar geel
Malta laat weer (toeristische) reizigers toe. Daarom heeft de Nederlandse rijksoverheid het reisadvies bijgesteld van oranje (alleen noodzakelijke reizen) naar geel (let op: er zijn veiligheidsrisico's). De in- en uitreisbeperkingen zijn opgeheven, maar het kan zijn dat u aan de grens op symptomen wordt gecontroleerd. De lokale maatregelen die genomen waren tegen de verspreiding van het coronavirus zijn ook versoepeld. Reizigers kunnen op vakantie naar Malta maar blijf waakzaam.

Bericht van 04.06 > Aankondiging versoepelingen reisadvies
Voor Malta geldt dat er nog belemmeringen zijn voor Nederlandse toeristen. De verwachting is dat deze de komende weken worden opgeheven. Tot die tijd is het reisadvies oranje (alle niet-noodzakelijke reizen, dus ook vakanties, worden ontraden).
Lees hier meer

Bericht van 21.05 > Malta start 22 mei binnenlands toerisme op, internationaal toerisme mogelijk zo gauw internationale vluchten weer opstarten
De minister van toerisme, Julia Farrugia Portelli, heeft afgelopen vrijdag tijdens een webinar bekend gemaakt dat Malta het toerisme in verschillende fases weer opstart.
Lees het hele bericht hier


Marokko

Bericht van 09.07 > Marokko opent grenzen voor Marokkanen in buitenland
Marokko opent komende dinsdag weer de grenzen voor Marokkanen die in het buitenland wonen, meldt de NOS. Dat betekent dat mensen met een Marokkaans paspoort uit onder meer Nederland vanaf 14 juli weer naar Marokko kunnen reizen. Ook buitenlanders die in Marokko wonen zijn vanaf dan weer welkom.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 01.07 > EU publiceert lijst met 14 veilige landen buiten Europese Unie
De Europese Unie is het eens geworden over een lijst van niet-lidstaten waarvan de inwoners vanaf 1 juli weer de Unie in mogen reizen. Ook kunnen EU-burgers weer naar die landen buiten de unie toe. Marokko is één van de 14 landen op de lijst.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 19.06 > Marokko start eerste fase heropening toerisme
Marokko gaat voorzichtig van start met de eerste fase van heropening van het toerisme. Tegen 20 juni zal de geldende lockdown langzaam versoepeld worden en als eerst het lokaal toerisme weer opgestart worden. Het Marokkaans Verkeersbureau hoopt dat ook het internationaal toerisme binnenkort weer mogelijk wordt. De verwachting is dat er binnenkort een officiële aankondiging wordt gedaan door de  overheid over heropening van de grenzen. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 09.06 > Marokko overweegt lockdown te verlengen

De Marokkaanse regering is van plan de lockdown die in het land geldt vanwege het coronavirus sinds 20 maart nog een keer te verlengen. Aanvankelijk werd het einde van de lockdown op 10 juni gepland, maar de regering van premier Saad Eddine al-Othmani maakt deze week waarschijnlijk bekend dat de noodtoestand voorzichtigheidshalve tot het einde van de maand blijft gelden. Het wordt vermoedelijk wel de laatste verlenging. Dat de regering de noodtoestand vasthoudt, is onder meer vanwege een nieuwe uitbraak op een feest in Marrakesh. Het toont volgens de autoriteiten dat het virus ieder moment weer de kop kan opsteken.


Montenegro 

Bericht van 08.07 > Opnieuw inreisverbod voor Serviërs en Montenegrijnen
Het kabinet heeft weer een inreisverbod ingesteld voor inwoners van Servië en Montenegro. Vorige week werden inwoners uit deze landen weer welkom geheten in de Europese Unie. Daarna liep het aantal besmettingen in Servië weer fors op.  "Helaas is de situatie in Servië en Montenegro dusdanig verslechterd dat het kabinet heeft besloten om het inreisverbod weer te handhaven om de volksgezondheid in Nederland te beschermen", schrijft minister Grapperhaus van Justitie in een brief aan de Tweede Kamer. Het reisadvies voor Montenegro is oranje.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 01.07 > EU publiceert lijst met 14 veilige landen buiten Europese Unie
De Europese Unie is het eens geworden over een lijst van niet-lidstaten waarvan de inwoners vanaf 1 juli weer de Unie in mogen reizen. Ook kunnen EU-burgers weer naar die landen buiten de unie toe. Montenegro is één van de 14 landen op de lijst.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 26.05 > Montenegro verklaart land coronavrij

De regering van Montenegro heeft het land maandagavond corona-vrij verklaard. Er zouden geen enkele nieuwe coronabesmettingen zijn in het kleine land aan de Adriatische Zee. Montenegro was tot 17 maart het enige Europese land waar nog geen besmettingen waren ontdekt. Het land van 620.000 inwoners telde 324 besmettingen en 9 doden. Montenegro wil de deuren weer openen voor toeristen, van levensbelang voor de economie.
Lees het hele bericht hier


Nicaragua

Bericht van 02.12 > Actuele maatregelen voor toeristen
De enige vereiste om Nicaragua binnen te komen, is de presentatie van een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur. Voor toeristen uit Azië, Oceanië en Afrika geldt dat deze niet ouder mag zijn dan 96 uur.

Bericht van 12.08 > Diverse Midden-Amerikaanse landen heropenen grenzen voor toerisme
Het Nicaraguan Institute of Civil Aviation (INAC) meldt dat de heropening van de Augusto Sandino International Airport gepland staat voor medio augustus. Hiervoor is een protocol aangenomen waaraan de luchtvaartmaatschappijen moeten voldoen, naast de maatregelen die het ministerie van Volksgezondheid al heeft aangekondigd met betrekking tot de afhandeling van passagiers en de eisen om het land binnen te komen. Er zijn ook richtlijnen voor preventie opgesteld met algemene en bijzondere aanbevelingen, afhankelijk van het toeristisch segment, aangepast aan de richtlijnen en maatregelen van het Ministerie van Volksgezondheid (MINSA). Voor Nederlanders geldt momenteel nog code oranje voor Nicaragua. 


Nieuw-Zeeland

Bericht van 01.07 > EU publiceert lijst met 14 veilige landen buiten Europese Unie
De Europese Unie is het eens geworden over een lijst van niet-lidstaten waarvan de inwoners vanaf 1 juli weer de Unie in mogen reizen. Ook kunnen EU-burgers weer naar die landen buiten de unie toe. Nieuw-Zeeland is één van de 14 landen op de lijst.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 08.06 > Nieuw-Zeeland coronavrij verklaard
De laatste coronapatiënt in Nieuw-Zeeland is genezen verklaard en daarmee zijn in het land voor zover bekend geen gevallen meer van het coronavirus. Premier Jacinda Ardern heeft daarom besloten alle nog geldende maatregelen op te heffen. Alleen de landsgrenzen blijven voorlopig dicht.
Lees het hele bericht hier


Noorwegen

Bericht van 11.11 > Reisadvies Oslo aangescherpt
Door een toename van het aantal besmettingen in de Noorse hoofdstad Oslo is er een verhoogd risico. Na een verblijf in Oslo moeten reizigers bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Dit hoeft niet als je in andere gebieden in Noorwegen bent geweest of rechtstreeks via het vliegveld van Oslo bent gereisd. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit de rest van Noorwegen voor Nederland. Noorwegen heeft echter strenge reisbeperkingen voor reizigers uit Nederland omdat het aantal besmettingen in Nederland is toegenomen. De kleurcode van het land is daarom oranje.

Bericht van 13.08 > Strengere reisrestricties voor Noorwegen; code oranje
Het reisadvies voor Noorwegen gaat vanaf zaterdag naar code oranje, omdat vanaf die dag een strikte quarantaine voor 10 dagen geldt voor Nederlandse reizigers die het Scandinavische land in komen. Het ministerie waarschuwt dat men moet kunnen aantonen op welk Noors adres men tijdens de quarantaine verblijft, anders kan de toegang tot het land geweigerd worden.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 15.07 > Reisadvies Noorwegen naar geel
De Noorse grenzen zijn vanaf 15 juli weer open voor reizen van en naar de meeste andere Noordse landen. Sinds 1 juli kunnen mensen van buiten de EU en de EER/Schengen-ruimte met een werk- en verblijfsvergunning in Noorwegen naar het land reizen, maar er is een verplichte thuisquarantaine van 10 dagen. Vanaf 15 juli kunnen alle reizigers uit een EER/Schengen-land met een aanvaardbaar infectiegehalte naar Noorwegen reizen.
Lees het hele bericht hier


Oostenrijk

Bericht van 08.01.21 > Europese landen verlengen strenge maatregelen
Cafés, restaurants en veel winkels in Oostenrijk blijven tot zeker 24 januari gesloten. In het land waren plannen om de zaken vanaf 18 januari weer te openen voor iedereen die een negatief werd getest op corona. De oppositie was daar fel op tegen. Omdat die een meerderheid heeft in de senaat, gaat het plan niet door. In Oostenrijk is inmiddels ook een besmetting met de Britse coronavariant vastgesteld.

Bericht van 03.12 > Skigebieden Oostenrijk met kerst niet open voor Nederlanders
Een wintersport met de kerst in Oostenrijk is voor Nederlanders dit jaar niet mogelijk. Dat meldt skiinformatie.nl naar aanleiding van een persconferentie van de Oostenrijkse bondskanselier Kurz op woensdag 2 december. De skigebieden openen wel voor inwoners van Oostenrijk.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 27.11 > Oostenrijk en Zwitserland willen wintersportgebieden open houden
Er is nog geen eenduidig Europees besluit over wintersport de komende maanden. Enkele Europese landen, waaronder Duitsland, willen op Europees niveau reguleren dat alle skigebieden in Europa dicht blijven. Oostenrijk wil echter dat er met de Kerst gewoon geskied kan worden en Zwitserse skigebieden kunnen open blijven zolang ze zich houden aan strenge coronamaatregelen. Frankrijk en Italië houden hun skigebieden nu nog gesloten, in de hoop dat ze later in het seizoen open kunnen als de besmettingsgraad daalt. In Italië heeft premier Conte echter opgeroepen om niet te gaan skiën tijdens de kerstvakantie en in Frankrijk blijven de pistes gesloten tot 2021.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 16.11 > Oostenrijk 3 weken in lockdown
Oostenrijk krijgt vanaf dinsdag te maken met een nieuwe lockdown, heeft bondskanselier Kurz bevestigd op een persconferentie. Het nieuws was eerder al naar buiten gekomen via Oostenrijkse media. De lockdown gaat zeker 3 weken duren. De lockdown zorgt ervoor dat veel Oostenrijkse skigebieden hun opening moeten uitstellen, voor zover ze dat dat nog niet gedaan hebben.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 27.10 > Reisadvies Oostenrijk aangescherpt
Het aantal besmettingen met het coronavirus is in heel Oostenrijk hoog. Daarom wordt de kleurcode van de deelstaten Karinthië, Burgenland, Steiermark en de regio Ost-Tirol op 28 oktober aangepast van geel naar oranje. Daardoor heeft heel Oostenrijk vanaf 28 oktober 17.00 uur kleurcode oranje en geldt het advies naar Oostenrijk te reizen alleen als het noodzakelijk is en niet voor toeristische reizen. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 20.10> Oostenrijk scherpt maatregelen aan
Net als in diverse andere Europese landen worden ook in Oostenrijk de coronaregels aangescherpt vanwege oplopende besmettingen. Vanaf vrijdag gelden er nieuwe maatregelen, zei bondskanselier Sebastian Kurz op een persconferentie. Onder meer samenkomsten buiten mogen nog maar uit maximaal 12 mensen bestaan, binnen uit maximaal 6. Verder zijn bij evenementen waarbij mensen een vaste zitplaats hebben (voetbalstadion, concertzalen en theater) maximaal 1000 bezoekers toegestaan. Bij evenementen, zowel binnen als buiten, wordt het verplicht om een mondkapje te dragen.

Bericht van 14.10 > Reisadvies Oostenrijk aangescherpt
Het ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor de Oostenrijkse deelstaten Tirol (inclusief Innsbruck en Schwaz), Vorarlberg en Neder-Oostenrijk (met Wenen) bijgesteld. Deze gebieden hebben nu de kleurcode oranje, alleen noodzakelijk reizen. Reizigers die terugkomen uit deze gebieden dienen 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Bericht van 23.09 > Reisadvies Wenen en Innsbruck aangescherpt
In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen en de stad Innsbruck is het aantal besmettingen met het coronavirus ernstig gestegen. Daarom verandert de kleurcode voor deze steden van geel naar oranje. Reizigers die in de hoofdstad Wenen of in de stad Innsbruck zijn geweest, moeten bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 16.06 > Nederlanders weer welkom in Oostenrijk
In navolging van veel andere Europese landen zijn Nederlandse vakantiegangers ook weer welkom in Oostenrijk. Gisteren werd het reisadvies voor onder meer België, Frankrijk, Italië en Duitsland al afgeschaald van code oranje (alleen noodzakelijke reizen) naar code geel (let op, veiligheidsrisico's). Vanaf vandaag geldt dat ook voor Oostenrijk. Oostenrijk heeft de in- en uitreisbeperkingen voor Nederlandse reizigers opgeheven. Als gevolg daarvoor pastte het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken de kleurcode aan.

Bericht van 04.06 > Aankondiging versoepelingen reisadvies
Voor Oostenrijk geldt dat er nog belemmeringen zijn voor Nederlandse toeristen. De verwachting is dat deze de komende weken worden opgeheven. Tot die tijd is het reisadvies oranje (alle niet-noodzakelijke reizen, dus ook vakanties, worden ontraden).
Lees hier meer

Bericht van 03.06 > Grens met Duitsland op 15 juni weer open
Vanaf 15 juni wordt de Oostenrijkse grens met Duitsland weer geopend, ook Nederlandse bezoekers zijn dan weer welkom. EU-burgers die nu per vliegtuig Oostenrijk binnenkomen, moeten 14 dagen in zelfisolatie. Restaurants en musea zijn sinds 15 mei weer open, sinds 29 mei zijn ook campings, hotels, attractieparken en andere toeristische faciliteiten weer toegankelijk. Bars, nachtclubs en andere clubs, die doorgaans alleen 's avonds en' s nachts open zijn, blijven tot nader order gesloten.


Panama

Bericht van 02.12 > Actuele maatregelen voor toeristen
De negatieve PCR of antigeentest moet maximaal 48 uur voor aankomst in Panama zijn afgenomen. Het is ook verplicht om bij aankomst een ‘Electronic Affadavit’ in te vullen, een ​ondertekende verklaring waarin de toerist ermee instemt de sanitaire maatregelen en protocollen van Panama na te leven en ermee in te stemmen door het ministerie van Volksgezondheid te worden gecontroleerd via een mobiele applicatie. Wanneer geen gelde PCR tets kan worden overhandigd dient men zelf te betalen voor een sneltest. Indien u positief test, volgt verplichte quarantaine in een ziekenhuis of hotel. 

Bericht van 12.08 > Diverse Midden-Amerikaanse landen heropenen grenzen voor toerisme
De nationale autoriteiten van Panama stellen dat de heropening van het Tocumen International Airport gepland staat voor 21 augustus. De Tourism Authority of Panama (ATP) heeft een Post Covid-19 Strategisch Plan gepresenteerd, dat op 3 pilaren gefundeerd is: financiële steun, training en herstimulering van het toerisme. Daarnaast zijn een veelheid aan hygiëne- en gezondheidsmaatregelen opgesteld, evenals aan een reizigersinformatiecentrum met informatie over de pandemie. Voor Nederlanders geldt momenteel nog code oranje voor Panama.


Polen

Bericht van 14.10 > Reisadvies Polen op oranje
Het ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Polen bijgesteld. Het land heeft nu de kleurcode oranje, alleen noodzakelijk reizen. Reizigers die terugkomen uit deze landen dienen 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Bericht van 06.08 > Polen scherpt coronamaatregelen weer aan
Polen scherpt haar coronamaatregelen aan. Inwoners, van regio's waar een hoge piek in coronabesmettingen te zien is, worden verplicht om mondkapjes te gaan dragen in openbare ruimtes. Deze maatregelen gaan vanaf zaterdag van kracht in gebieden die de kleurcode "rood" krijgen.
Lees hier het hele bericht


Peru

Bericht van 15.10 > Peru ontvang zegel "Safe Travels" van WTTC
Peru heeft namens de World Travel and Tourism Council (WTTC) het zegel "Safe Travels" ontvangen, het stempel van veiligheid en hygiëne, tegen COVID19. Het zegel werd in ontvangst genomen door de voorzitter van de ministerraad, Walter Martos, en de minister van Buitenlandse Handel en Toerisme, Rocío Barrios, tijdens een ceremonie in Machu Picchu (Cusco).  
Lees het hele bericht hier

Bericht van 05.10 >  Peru herstart internationale vluchten
De regering van Peru heeft een belangrijke stap gezet in de richting van de reactivering van de toeristische sector, met de herstart van internationale vluchten naar veilige bestemmingen vanaf 5 oktober aanstaande, meldde PROMPERÚ.
Lees hier het hele bericht


Portugal

Bericht van 03.11 > Reisadvies Portugal inclusief  Madeira op oranje,  de Azoren blijven geel 
Aangezien het aantal besmettingen in Portugal de laatste dagen  fors is toegenomen geldt er vanaf vandaag 15.00 voor het hele (vaste)land inclusief  Madeira de kleurcode oranje (alleen noodzakelijke reizen).  Uitzondering zijn de Azoren. De kleurcode voor de Azoren blijft geel.  Reist men toch naar Portugal dan vraagt het ministerie om terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. 

Bericht van 27.10 > Reisadvies Portugal aangescherpt
In de regio Noord van Portugal is het aantal besmettingen met het coronavirus hoog. Daarom wordt de kleurcode van regio Noord op woensdag 28 oktober aangepast van geel naar oranje. De lokale overheid heeft bepaald dat personen die zich nu in de gemeenten Felgueiras, Lousada en Paços de Ferreira zijn, vanaf 23 tot en met 29 oktober verplicht thuis binnen moeten blijven. Zij mogen wel naar werk of school gaan. Het aantal coronabesmettingen is nog steeds hoog in de regio ‘Área Metropolitana de Lisboa (AML)’. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 21.10 > Reisadvies Porto naar oranje, Leziria do Tejo weer geel
Op dit moment is het besmettingsrisico verhoogd in de stad Porto. De kleur van de stad is op de kaart daarom aangepast van geel naar oranje. Door de afname van het aantal nieuwe besmettingen in de regio Leziria do Tejo is de kleurcode van deze regio aangepast van oranje  naar geel. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van  02.10 > Portugal populair voor herfstvakantie
Door de steeds veranderende reisadviezen van de overheid kiezen vakantiegangers deze herfstvakantie voor andere bestemmingen dan normaal. Spanje en Turkije, normaal gesproken behorend tot de populairste herfstbestemmingen, worden momenteel nauwelijks geboekt, zo blijkt uit data van dé Vakantiediscounter. Italië is voor deze herfstvakantie de populairste bestemming, gevolgd door Portugal en Nederland.

Bericht van 15.09 > Nieuwe Portugese regio's oranje reisadvies
Door de laatste ontwikkelingen van de besmettingscijfers in de regio Lissabon, zijn enkele gebieden in die regio die eerder geel waren, nu aangepast naar oranje. Op dit moment is het besmettingsrisico hoog in de regio’s ‘Area Metropolitana de Lisboa (AML)’ en ‘Leziria do Tejo’. Deze twee regio’s zijn daarom ‘oranje’ gekleurd. Na een verblijf in een van deze regio’s (Area Metropolitana de Lisboa en Leziria do Tejo) gaan reizigers bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine.

Bericht van 11.08 > Portugal lanceert COVID-reisverzekering
Bezoekers die in het buitenland wonen en hun vakantie in Portugal plannen, kunnen nu de Portugal Travel Insurance afsluiten, een reisverzekering die is aangepast aan de nieuwe pandemische realiteit veroorzaakt door COVID19. Het initiatief wordt gepromoot door RNA Assistance Insurance en is beschikbaar op portugaltravelinsurance.com.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 14.07 > Reisadvies Porto weer geel
Het aantal besmettingen met het coronavirus in de regio rondom de Portugese stad Porto is stabiel. De kleur van deze regio is daarom weer terug aangepast van oranje naar geel, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De regio rond Lissabon blijft voorlopig op oranje.

Bericht van 07.07 > Update situatie Portugal
De situatie in Portugal omtrent corona is niet in het gehele land hetzelfde. In sommige delen gelden scherpere regels dan in andere. Visis Portugal deelt de laatste stand van zaken in het land. In 19 deelgemeenten van de 5 gemeenten van de regio Lisboa zijn de regels verscherpt en worden de bewoners verzocht om, voor zover mogelijk, binnen te blijven. In Portugal is er momenteel sprake van drie verschillende situaties.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 02.07 > Grenzen Portugal open; reisadvies Porto en Lissabon oranje
Portugal heeft op 1 juli de landsgrenzen geopend en is weer een stap verder om buitenlandse toeristen te verwelkomen. De regels zijn in de meeste regio’s versoepeld. In de regio's Porto en Lissabon is er echter sprake van lokale uitbraken van het coronavirus. De Nederlandse overheid geeft voor deze regio's daarom momenteel een oranje reisadvies (alleen noodzakelijke reizen).
Lees het hele bericht hier

Bericht van 04.06 > Aankondiging versoepelingen reisadvies
Voor Portugal geldt dat vanaf 15 juni het reisadvies wordt versoepeld naar geel (vakantiereizen mogelijk, let op risico’s).
Lees hier meer

Bericht van 20.05> Portugal vanaf 18.05 geleidelijk open, begin juni stranden open, toeristen z.s.m. onder voorwaarden welkom
Op 18 mei nam Portugal de eerste stap om nationaal de economie weer geleidelijk open te stellen en het sociale leven weer langzaam op gaan te laten komen. De nieuwe fase, die samenviel met de Internationale Museumdag, werd gestart met de opening van musea en andere culturele voorzieningen zoals monumenten, kunstgalerijen, interpretatieve centra, paleizen en kerken. Ook restaurants, cafés, patisserieën, terrassen en winkelcentra tot 400 vierkante meter mochten open.
Lees het hele bericht hier


Rwanda

Bericht van 01.07 > EU publiceert lijst met 14 veilige landen buiten Europese Unie
De Europese Unie is het eens geworden over een lijst van niet-lidstaten waarvan de inwoners vanaf 1 juli weer de Unie in mogen reizen. Ook kunnen EU-burgers weer naar die landen buiten de unie toe. Rwanda is één van de 14 landen op de lijst.
Lees het hele bericht hier


Servië

Bericht van 08.07 > Opnieuw inreisverbod voor Serviërs en Montenegrijnen
Het kabinet heeft weer een inreisverbod ingesteld voor inwoners van Servië en Montenegro. Vorige week werden inwoners uit deze landen weer welkom geheten in de Europese Unie. Daarna liep het aantal besmettingen in Servië weer fors op.  "Helaas is de situatie in Servië en Montenegro dusdanig verslechterd dat het kabinet heeft besloten om het inreisverbod weer te handhaven om de volksgezondheid in Nederland te beschermen", schrijft minister Grapperhaus van Justitie in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 07.07 > Aantal coronabesmettingen Servië loopt op
In Servië en enkele omliggende landen op de Balken worden de laatste weken opvallend veel coronabesmettingen gemeld. In Servië lijkt sprake te zijn van een tweede golf. Daar worden nu dagelijks meer dan 300 nieuwe besmettingen gemeld, 10 keer meer dan eind mei. Nu sprake lijkt van een tweede golf, is in de Servische hoofdstad Belgrado weer de noodtoestand uitgeroepen en geldt een lockdown. Voor Servië geldt het reisadvies oranje: het Nederlandse ministerie van Buitenlandse zaken adviseert alleen naar het land te gaan als dat noodzakelijk is.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 01.07 > EU publiceert lijst met 14 veilige landen buiten Europese Unie
De Europese Unie is het eens geworden over een lijst van niet-lidstaten waarvan de inwoners vanaf 1 juli weer de Unie in mogen reizen. Ook kunnen EU-burgers weer naar die landen buiten de unie toe. Servië is één van de 14 landen op de lijst.
Lees het hele bericht hier


Sint-Maarten

Bericht van 16.12 > Negatief reisadvies voor de hele wereld
Vanaf vandaag geldt het reisadvies code oranje of rood voor alle landen in de wereld. Dat betekent dat naar oranje landen alleen noodzakelijke reizen mogelijk zijn. Aruba, Bonaire en Sint Maarten zijn nu van code geel naar code oranje gegaan. Volgens Rutte wordt het advies niet aangescherpt vanwege de situatie op de eilanden, maar vanwege de situatie in Nederland.  Voor de bestemmingen die nu van geel naar oranje gaan geldt dat reizigers die daar nu verblijven niet direct hoeven terug te keren en zij geen quarantaineverplichting hebben bij terugkeer in Nederland. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 01.12 > Ook Sint-Maarten heeft weer code geel
Sint-Maarten heeft weer een geel reisadvies gekregen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Eerder kregen Aruba, Bonaire en Curaçao dat al. Omdat deze bestemmingen onderdeel zijn van het Koninkrijk der Nederlanden zijn vakantiereizen naar deze eilanden momenteel toegestaan. De Nederlandse Antillen vallen niet onder het kabinetsadvies om tot half januari niet naar het buitenland op vakantie te gaan. Na een verblijf op Sint Maarten hoeven reizigers bij terugkeer in Nederland niet 10 dagen in thuisquarantaine. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 02.08 > Reisadvies Sint-Maarten weer oranje
Het reisadvies voor reizen naar Sint-Maarten is aangepast van geel naar oranje. Niet-noodzakelijke reizen naar Sint-Maarten worden afgeraden vanwege de sterke stijging van het aantal COVID-19 besmettingen en het daarmee gepaard gaande risico.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 01.07 > Sint-Maarten toch niet open voor Amerikaanse toeristen
Amerikaanse toeristen zijn toch niet welkom op Sint-Maarten. Het eiland zou vandaag weer opengaan voor vakantiegangers uit de VS, maar dat is vanwege de forse stijging van het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten nu met twee weken uitgesteld. Eerder had de overheid van het Franse deel van het eiland, Saint Martin, al gezegd dat de grens met het Nederlandse deel gesloten zou worden als er weer Amerikanen zouden komen. Vanaf vandaag zijn op het eiland wel weer toeristen uit Europa en Canada welkom.

Bericht van 10.06 > Caribisch gebied maakt zich op voor heropening
De voorlopige heropeningsdatum van Sint-Maarten is 1 juli. De haalbaarheid daarvan is afhankelijk van het feit of er nieuwe COVID-gevallen gemeld worden. De derde fase van het heropeningsplan ging in op 1 juni en omvat bars, restaurants met beperkte zitplaatsen, kapsalons, souvenirwinkels en winkels. Alle resterende bedrijven zijn gepland voor heropening op 15 juni.
Lees het hele bericht hier


Slovenië

Bericht van 14.10 > Reisadvies Slovenië op oranje
Het ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Slovenië bijgesteld. Het land heeft nu de kleurcode oranje, alleen noodzakelijk reizen. Reizigers die terugkomen uit deze landen dienen 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Bericht van 02.10 > Aangepast reisadvies voor Slovenië
Slovenië heeft reisbeperkingen ingesteld die alleen gelden voor inwoners uit Noord-Holland, Zuid-Holland of Utrecht, of voor reizigers die naar Slovenië vertrekken vanuit deze drie provincies. De reden is de stijging van het aantal coronabesmettingen in deze drie provincies. Voor reizigers (dus inwoners van, of reizigers vertrekkend uit) andere Nederlandse provincies gelden – op dit moment – geen reisbeperkingen. De kleurcode van het land wordt daarom aangepast van oranje naar geel.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 24.08 > Reisadvies Slovenië op oranje
Slovenië heeft aangekondigd dat Nederland vanaf 21 augustus door Slovenië op een zogenaamde rode lijst wordt geplaatst. Dit betekent dat voor iedereen die vanuit Nederland naar Slovenië reist een 14-daagse quarantaine van toepassing is. Vanwege deze beperkende inreismaatregelen heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Slovenië gewijzigd van geel naar oranje. Reizigers hoeven na terugkeer uit Slovenië niet in quarantaine in Nederland.

Bericht van 07.07 > Slovenië weer open voor Nederlandse toeristen
De Sloveense regering heeft afgelopen zaterdag Nederland en België weer op de groene epidemiologische Covid-19 statuslijst geplaatst waardoor inwoners uit deze landen zonder enige hindernis of quarantainemaatregelen naar Slovenië mogen afreizen. Doordat Nederlanders weer welkom zijn in Slovenië is het Nederlandse reisadvies van het land aangepast van ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen) naar ‘geel’ (let op: er zijn veiligheidsrisico’s). 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 04.06 > Aankondiging versoepelingen reisadvies
Voor Slovenië geldt dat vanaf 15 juni het reisadvies wordt versoepeld naar geel (vakantiereizen mogelijk, let op risico’s).
Lees hier meer

Bericht van 18.05> Slovenië deze zomer weer open voor toeristen, datum nog onbekend
Slovenië is het eerste Europese land dat op 14 mei de corona-epidemie officieel al ten einde heeft verklaard. Daarmee zijn ook zomervakanties dit jaar mogelijk in het land. Vanaf 18 mei zijn accommodaties en de rest van de toeristische sector weer open in Slovenië. Vooralsnog alleen voor inwoners maar spoedig hoopt het land ook weer buitenlandse toeristen te verwelkomen.
Lees het hele bericht hier


Slowakije

Bericht van 01.09 > Reisbeperkingen voor Nederlanders naar Slowakije
Per 1 september 2020 voert Slowakije reisbeperkingen in voor reizigers uit Nederland. Bij aankomst in Slowakije moeten reizigers uit Nederland 10 dagen in quarantaine. Ook moeten zij zich registreren bij de Slowaakse autoriteiten. De kleurcode van het land is daarom aangepast van geel naar oranje.
Lees het hele bericht hier


Spanje

Bericht van 16.12 > Negatief reisadvies voor de hele wereld
Vanaf vandaag geldt het reisadvies code oranje of rood voor alle landen in de wereld. Dat betekent dat naar oranje landen alleen noodzakelijke reizen mogelijk zijn. De Canarische Eilanden zijn nu van code geel naar code oranje gegaan. Volgens Rutte wordt het advies niet aangescherpt vanwege de situatie op de eilanden, maar vanwege de situatie in Nederland.  Voor de bestemmingen die nu van geel naar oranje gaan geldt dat reizigers die daar nu verblijven niet direct hoeven terug te keren en zij geen quarantaineverplichting hebben bij terugkeer in Nederland. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 24.11 > Spanje verplicht PCR-test voor reizigers
Per 23 november heeft Spanje nieuwe maatregelen getroffen voor reizigers uit onder andere Nederland. Volgens de nieuwe regels moeten reizigers een negatieve PCR-test die niet ouder is van 72 uur kunnen aantonen. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 21.10 > Reisadvies Canarische eilanden naar geel
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor de Canarische eilanden weer versoepeld naar geel. De Spaanse Canarische Eilanden Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura werden ruim 2 maanden geleden op oranje gezet, nadat het aantal besmettingen in Spanje in rap tempo begon toe te nemen. Het ministerie voor Buitenlandse Zaken en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) hebben nu vastgesteld dat het coronavirus echter vooral op het Spaanse vasteland rondwaart. De besmettingsgraad op de eilanden is zodanig laag, dat het reisadvies versoepeld is.

Bericht van 26.10 > Spanje stelt noodtoestand in
De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft een nieuwe noodtoestand afgekondigd in een poging de stijgende coronavirusinfecties te beteugelen. Sánchez vraagt het parlement de op zondag ingevoerde noodtoestand gedurende 6 maanden te verlengen. Zonder groen licht van het parlement geldt de noodtoestand in ieder geval voor de komende 2 weken.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 15.10 > Protocol voor Balearen en Canarische eilanden
De Spaanse regering heeft een akkoord bereikt met de regionale bestuurders van de Canarische Eilanden en de Balearen over een protocol om reiscorridors met Europese landen tot stand te brengen. De overeenkomst is gesloten om het toerisme in de twee Spaanse archipels te reactiveren zonder het publiek in gevaar te brengen.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 24.08 > Heel Spanje op oranje
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de ANVR in een vooraankondiging laten weten dat, op basis van adviezen van RIVM, met ingang van komende nacht 00.00 uur een aantal reisadviezen wijzigen van geel naar oranje i.v.m. geconstateerde, verslechterde coronasituaties ter plekke. Het betreft onder andere heel Spanje.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 17.08 > 9 Europese gebieden oranje reisadvies
Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vanaf zondagnacht het reisadvies voor 9 nieuwe gebieden aangescherpt, waaronder de Spaanse gebieden Madrid en omgeving, Balearen (onder meer Mallorca en Ibiza), de provincie Burgos, de provincie Salamanca, de provincie Almería en de provincie Navarra.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 10.08 > Strenger reisadvies voor delen van Spanje
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor delen van Spanje op 10 augustus gewijzigd van code geel naar code oranje. Het gaat om de provincies Barcelona en Lerida (ook in Catalonië), de provincies Huesca, Zaragoza en Teruel (in de autonome regio Aragón) en de provincie Soria (in de regio Castilië en León). In heel Spanje neemt het aantal covid-besmettingen toe.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 07.08 > Canarische eilanden verzekeren reizigers bij corona
De Canarische eilanden verzekeren reizigers tegen extra kosten in het geval van een corona besmetting. De verzekering dekt onder andere de terugvlucht, quarantainevoorzieningen en de medische kosten.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 27.07 > Reisadvies Barcelona oranje
Omdat het aantal COVID-besmettingen sterk is gestegen in de stad Barcelona en haar randgemeenten (Groot-Barcelona) is door de overheid het reisadvies met onmiddelijk ingang gewijzigd naar oranje.  Volgens de overheid is het risico op besmetting in dit gebied aanzienlijk toegenomen.

Bericht van 26.07 > Speciale maatregelingen van kracht ivm lokale uitbraken Catalonië en Aragón
In bepaalde delen van Catalonië (Barcelona en randgemeenten, Figueras, Segrià) en Aragón (Zaragoza en enkele andere districten) worden speciale maatregelen genomen door lokale uitbraken van het Coronavirus. Het advies aan bewoners is daar ook om zoveel mogelijk thuis te blijven. Restaurants en terrassen zijn beperkt open. De overheid raadt aan om goede informatie in te winnen bij lokale autoriteiten voordat naar deze regio's afreist.  Verkeer van en naar het gewest Segrià (Lleida en omgeving) is verboden, behalve voor onmiddellijke doorreis over de snelweg. Daarom geldt voor Segrià het reisadvies ‘oranje’. 

Bericht van 13.07 > Mondkapjes verplicht in Catalonië en op Balearen
In de Spaanse regio Catalonië en op de Balearen, waar de eilanden Ibiza en Mallorca onder vallen, is besloten het dragen van mondkapjes in openbare ruimten algemeen verplicht te stellen. Ze moeten ook worden gedragen als er voldoende ruimte tot anderen is. De regioregering maakt een uitzondering voor stranden, zwembaden en mensen die aan het sporten zijn.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 06.07 > Enkele Spaanse regio's weer in lockdown
In enkele Spaanse regio's worden weer lockdowns ingesteld, na oplevingen van het aantal coronabesmettingen. Zondag zijn in de Spaanse noordwestelijke regio Galicië 70.000 mensen in lockdown geplaatst, uit angst voor een nieuwe uitbraak van het coronavirus. Ook in de regio Segrià (Catalonië) moesten afgelopen weekend weer zo'n 200.000 mensen in lockdown na een sterke toename van het aantal coronabesmettingen. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 22.06 > Buitelandse bezoekers weer welkom in Spanje
Op 21 juni heeft Spanje weer zijn grenzen geopend voor het buitenlands toerisme. Adviseer reizigers voordat ze vertrekken de website www.spain.info en nederlandwereldwijd.nl te checken voor de (laatste) actuele COVID-19 maatregelen.

Bericht van 15.06 > Reisadvies per 21 juni versoepeld
Naar verwachting wordt het reisadvies voor Spanje op 21 juni aangepast naar geel, wanneer het land de grenzen opent voor Europese reizigers. Spanje zal vanaf 21 juni buitenlandse toeristen ontvangen met de nodige maatregelen om het risico op een nieuwe virusuitbraak vanuit het buitenland te minimaliseren. Reizigers hoeven echter niet in quarantaine. Met het oog op een veilige heropening van de toeristische sector heeft het Spaanse Staatssecretariaat voor Toerisme een twintigtal protocollen opgesteld om het risico op besmetting met het coronavirus COVID-19 in de toeristische sector te verminderen.

Bericht van 04.06 > Aankondiging versoepelingen reisadvies
Voor Spanje geldt dat er nog belemmeringen zijn voor Nederlandse toeristen. De verwachting is dat deze de komende weken worden opgeheven. Tot die tijd is het reisadvies oranje (alle niet-noodzakelijke reizen, dus ook vakanties, worden ontraden).
Lees hier meer

Bericht van 28.05 > Spanje maakt protocollen toeristische sector bekend
Spanje is er klaar voor om vanaf 1 juli buitenlandse toeristen te ontvangen in veilige omstandigheden, met zorg en aandacht voor maximale hygiënische veiligheidsvoorwaarden en met maatregelen om het risico op een nieuwe virusuitbraak vanuit het buitenland te minimaliseren. Vanaf 1 juli zal de quarantainemaatregel niet meer van toepassing zijn. Met het oog op en ter voorbereiding van een veilige heropening van de toeristische sector heeft het Spaanse Staatssecretariaat voor Toerisme een twintigtal protocollen opgesteld om het risico op besmetting met het coronavirus COVID-19 in de toeristische sector te verminderen.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 19.05 > Spanje wil eind juni weer buitenlandse toeristen ontvangen
Vanaf eind juni mogen buitenlandse toeristen Spanje weer in. Dit zei de minister van Transport José Luis Ábalos op de Spaanse televisie. Hij wil daarbij wel kijken naar de gezondheidstoestand in het land, waar mensen vandaan komen en waar de toeristen in Spanje naartoe willen.
Lees het hele bericht hier


Suriname

Bericht van 06.07 > Suriname versoepelt coronamaatregelen
Suriname gaat de coronamaatregelen verder versoepelen, heeft vicepresident Ashwin Adhin in een televisietoespraak bekendgemaakt. Zo wordt het uitgaansverbod met 2 uur ingekort en mogen  bedrijven in de horeca, sporscholen, casino's en religieuze instellingen die voorzorgsmaatregelen hebben genomen hun deuren weer openen.
Lees het hele bericht hier


Thailand

Bericht van 25.11 > Thailand geeft weer toeristenvisa uit aan Nederland
Thailand is begonnen met het heropenen van grenzen en nu zijn ook Nederlanders welkom om een visum aan te vragen voor een verblijf van maximaal 3 maanden. Goed nieuws voor Nederlanders die aan de koude en grauwe winter willen ontsnappen en deze willen doorbrengen in het warme Thailand. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 01.07 > EU publiceert lijst met 14 veilige landen buiten Europese Unie
De Europese Unie is het eens geworden over een lijst van niet-lidstaten waarvan de inwoners vanaf 1 juli weer de Unie in mogen reizen. Ook kunnen EU-burgers weer naar die landen buiten de unie toe. Thailand is één van de 14 landen op de lijst.
Lees het hele bericht hier


Tsjechië

Bericht van 30.11 > Tsjechië versoepelt maatregelen
In Tsjechië gaan donderdag de restaurants en niet-essentiële winkels weer open. Wel blijft het aantal mensen dat naar binnen mag beperkt in verband met de afstand die moet worden gehouden. Ook musea en galerieën kunnen met aangepaste bezoekersaantallen hun deuren openen en binnensportactiviteiten kunnen worden hervat. Verder wordt de avondklok opgeheven, maar bars en cafés moeten nog wel om 22.00 uur hun deuren sluiten. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 22.09 > Heel Tsjechië krijgt reisadvies oranje
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vanwege het toegenomen aantal besmettingen het reisadvies voor Tsjechië aangepast. Voor heel Tsjechië geldt code oranje. Dat betekent dat mensen het advies krijgen om er alleen naartoe te reizen als dat noodzakelijk is. Vakanties vallen daar niet onder. Mensen die nu in Tsjechië zijn, moeten bij thuiskomst 10 dagen in thuisquarantaine. Vorige week werd het reisadvies voor de Tsjechische hoofdstad Praag al aangescherpt. 

Bericht van 15.09 > Reisadvies Praag oranje
In de stad Praag is het aantal besmettingen met het coronavirus ernstig gestegen. Daarom verandert de kleurcode voor deze stad van geel naar oranje. Na een verblijf in deze stad gaan reiziger bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Buiten Praag blijft de kleucode geel gehandhaafd. Je kunt, met uitzondering van Praag, naar Tsjechië op vakantie, maar blijf waakzaam.

Bericht van 17.06 > Maatregelen voor reizen naar Tsjechië
De Tsjechische grenzen zijn sinds 15 juni weer geopend zijn voor vakantiegangers uit bijna alle EU-landen, waaronder Nederland. Toeristen hoeven geen negatieve COVID-19 test bij zich te hebben en kunnen vrij reizen door het land. Accommodaties, campings en bezienswaardigheden in Tsjechië zijn sinds mei geopend, net als restaurants. Op dit moment zijn alleen nog mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer, openbare binnenruimtes en bij grote evenementen. Evenementen zijn toegestaan tot 2.500 personen met een verdeling van maximaal 500 personen in één ruimte. Ook wordt in Tsjechië aangeraden om 2 meter afstand met elkaar te houden.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 04.06 > Aankondiging versoepelingen reisadvies
Voor Tsjechië geldt dat vanaf 15 juni het reisadvies wordt versoepeld naar geel (vakantiereizen mogelijk, let op risico’s).
Lees hier meer

Bericht van 26.05 > Tsjechië heropent grenzen met Duitsland en Oostenrijk
Tsjechië gaat de grenzen met Duitsland en Oostenrijk morgen heropenen, aldus de Tsjechische ministerie van Binnenlandse Zaken. Ook komt er een einde aan de uitgebreide grenscontroles. Het ministerie waarschuwt wel dat buitenlanders moeten kunnen bewijzen dat ze negatief zijn getest op het coronavirus. Ook zal de politie steekproefsgewijs controles uitoefenen.
Lees het hele bericht hier


Tunesië

Bericht van 01.07 > EU publiceert lijst met 14 veilige landen buiten Europese Unie
De Europese Unie is het eens geworden over een lijst van niet-lidstaten waarvan de inwoners vanaf 1 juli weer de Unie in mogen reizen. Ook kunnen EU-burgers weer naar die landen buiten de unie toe. Tunesië is één van de 14 landen op de lijst.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 09.06 > Veiligheidsmaatregelen toerisme Tunesië verduidelijkt in video
Het Ministerie van Toerisme van Tunesië heeft een gezondheidsprotocol voor de toerismesector ontwikkeld. Dit protocol definieert alle regels en richtlijnen die moeten worden geïmplementeerd vanaf de aankomst tot het vertrek van de klant om de veiligheid en gezondheid van bezoekers en inwoners van Tunesië te waarborgen. Om toekomstige bezoekers te informeren over de richtlijnen heeft het Tunesische Nationale Bureau voor Toerisme een promotievideo gelanceerd. 
Bekijk de video hier

Bericht van 29.05 > Tunesië is veilig en klaar voor bezoekers
Tunesië heeft een gezondheidsbeleid geïmplementeerd dat zeer effectief is gebleken bij het beheersen van de COVID-19-crisis. Tunesië zet de inzet van deze succesvolle maatregelen door en is dan ook volledig voorbereid om buitenlandse bezoekers weer veilig te verwelkomen. Het Tunesische Ministerie van Toerisme heeft voor het comfort van reizigers en om zich op het herstel van inkomend toerisme voor te bereiden, een "Ready and Safe"-label geïntroduceerd.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 12.05 > Herstel toeristische sector op 24 mei van start
Het Tunesische Ministerie van Volksgezondheid heeft op 11 mei de laatste cijfers van de corona-epidemie in het land naar buiten gebracht. Hieruit blijkt dat er in de afgelopen 2 dagen geen nieuwe besmettingsgevallen van het virus zijn gemeld. Momenteel is het aantal herstelde gevallen veel groter dan het aantal geïnfecteerde mensen. Het herstel van de toeristische sector gaat op 24 mei van start. Daartoe heeft het Ministerie van Toerisme van Tunesië een gezondheidsprotocol voor de toerismesector ontwikkeld. Dit protocol definieert alle regels en richtlijnen die moeten worden geïmplementeerd vanaf de aankomst tot het vertrek van de klant om de veiligheid en gezondheid van bezoekers en inwoners van Tunesië te waarborgen. 
Lees het  hele bericht hier


Turkije

Bericht van 21.12 > Turkije weert vluchten uit Nederland
Turkije stelt een reisverbod in voor vluchten uit meerdere landen, waaronder Nederland. Ook reizigers uit het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Zuid-Afrika mogen het land per vliegtuig niet meer in, hebben de autoriteiten bekendgemaakt. Het gaat om een voorzorgsmaatregel. Een aantal vluchten is gisteravond opgeschort.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 01.07 > EU publiceert lijst met 14 veilige landen buiten Europese Unie
De Europese Unie is het eens geworden over een lijst van niet-lidstaten waarvan de inwoners vanaf 1 juli weer de Unie in mogen reizen. Ook kunnen EU-burgers weer naar die landen buiten de unie toe. Turkije staat nog niet op deze lijst. Volgens diplomaten in Brussel viel Turkije af omdat het land de epidemie nog niet voldoende onder controle heeft. Het reisadvies van de Nederlandse overheid voor Turkije blijft oranje. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 04.06 > Aankondiging versoepelingen reisadvies
Het reisadvies voor alle landen buiten het EU- en Schengengebied blijft voorlopig op oranje staan (alle niet-noodzakelijke reizen, dus ook vakanties, worden ontraden). Dat geldt dus ook voor Turkije.

Bericht van 16.05 > Turkije streeft naar start in juni onder strenge voorwaarden
Minister van Toerisme Mehmet Nuri Ersoy kondigde een ambitieus plan aan om weer met het toerisme in bepaalde populaire plaatsen te starten. Dat gaat dan wel onder strikte voorwaarden voor wat hygiëne en afstand houden betreft. Ook zouden hotels volgens de berichtgeving slechts 60 procent van hun capaciteit mogen inzetten om de 1,5 meter afstand te garanderen en moet alles voortdurend worden gedesinfecteerd. De grenzen van Turkije zijn momenteel nog dicht. Het is nog niet bekend wanneer die weer opengaan.


Verenigde Arabische Emiraten

Bericht van 29.07> vanaf 01 augustus coronatest verplicht voor alle in- en uit reizen
Alle reizigers die de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) aandoen, moet per 1 augustus verplicht een negatieve coronatest bij het in- en uitreizen aan kunnen tonen. De test wordt verplicht ongeacht met welke airline je naar de VAE vliegt. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 27.07> vanaf 01 augustus coronatest verplicht voor alle inreizenden  
Wie naar Dubai, Abu Dhabi of een andere bestemming in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) vliegt,  moet vanaf  1 augustus een verplichte coronoatest ondergaan. De test wordt verplicht ongeacht met welke airline je naar de VAE vliegt. 

Bericht van 17.07 > VAE  kleur oranje op website rijksoverheid , 14 dagen thuisquarantaine geadviseerd bij thuiskomst
Voor alle landed behorend tot de VAE geldt een oranje reisadvies (alleen noodzakelijke reizen). Overheid komt met dringend advies bij terugkomst in Nederland 14 dagen in thuisquarantaine te gaan.


Verenigd Koninkrijk

Bericht van 08.01.21 > Europese landen verlengen strenge maatregelen
Heel Engeland gaat tot zeker medio februari in lockdown, de derde sinds het begin van de pandemie. In een groot deel van het land was al een lockdown van kracht. De Britse premier Johnson kondigde de verscherpte maatregelen aan in een 8 minuten durende televisietoespraak. Hij sprak van een kritiek punt, omdat het aantal besmettingen in het hele land snel toeneemt.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 23.12 > Reisverbod Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika opgeheven
Het vliegverbod voor passagiers uit Zuid-Afrika en het vlieg- en aanmeerverbod voor reizigers uit het Verenigd Koninkrijk is om middernacht komen te vervallen. Alle passagiers uit deze landen moeten voor aanvang van de reis een negatieve coronatest aantonen.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 21.12 > Verenigd Koninkrijk geïsoleerd van vasteland Europa
Het is sinds vannacht nagenoeg onmogelijk om vanuit het Verenigd Koninkrijk naar omliggende Europese landen te reizen. Nadat gisteren al meerdere landen een vliegverbod hadden ingesteld, worden nu ook passagiers van veerboten geweerd en is de Kanaaltunnel zeker 48 uur dicht voor verkeer richting het Europese vasteland. Aanleiding voor de nieuwe reisbeperkingen is de gemuteerde variant van het coronavirus die rondgaat in het zuiden van Engeland.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 24.11 > Engeland versoepelt quarantaineregels voor reizigers
Mensen die naar Engeland reizen hoeven vanaf volgende maand nog maar 5 dagen in quarantaine. Als ze daarna negatief testen op het coronavirus, hoeven zij niet langer in quarantaine te blijven.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 06.11 > Engeland minimaal 4 weken in lockdown
Engeland gaat vandaag voor de tweede keer op slot. De nieuwe lockdown duurt in elk geval tot 2 december. De Britse premier Boris Johnson kiest voor een 'kort maar krachtige' aanpak, zodat de Britten er voor Kerst weer uit kunnen.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 20.10 > Ierland en Wales in lockdown
Ierland treft strenge maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het land gaat vanaf donderdag min of meer weer in lockdown, meldt nu.nl. De scholen wel blijven open. Wales gaat vanaf vrijdag 2 weken in een volledige lockdown. Vanaf dan is het de bedoeling dat alleen mensen met essentiële beroepen nog de deur uit gaan.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 14.10 > Reisadvies Vereniging Koninkrijk op oranje
Het ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor het Verenigd Koninkrijk bijgesteld. Het land heeft nu de kleurcode oranje, alleen noodzakelijk reizen. Reizigers die terugkomen uit deze landen dienen 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Bericht van 14.08 > Nederlanders in zelfisolatie Groot-Brittannië; reisadvies oranje
Reizigers uit Nederland moeten vanaf zaterdag bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk twee weken in quarantaine, meldt de NOS. De Britse transportminister Grant Shapps maakte de isolatieplicht bekend. Ook reizigers uit Frankrijk, Malta, Monaco en Aruba moeten in zelfisolatie.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 17.07 > Reisadvies Leicester oranje na lokale uitbraak
Op dit moment is er in de stad Leicester en een aantal omringende gemeenten een lokale uitbraak van het coronavirus. De kleur van deze gebieden is op de kaart daarom aangepast van ‘geel’ (let op: veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen).
Lees het hele bericht hier

Bericht van 13.07 > Verenigd Koninkrijk lanceert keurmerk voor reisindustrie
VisitEngland heeft in samenwerking met de toeristische organisaties van Noord-Ierland, Schotland en Wales een kwaliteitsstandaard voor de hele industrie gelanceerd met als doel het vertrouwen in Verenigd Koninkrijk als vakantiebestemming te versterken nu de sector heropent. Sinds afgelopen vrijdag hoeven Nederlanders niet langer twee weken in quarantaine na aankomst in het Verenigd Koninkrijk, tenzij reizigers de 14 dagen voor aankomst ook landen bezocht hebben die niet op de lijst van de overheid staan.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 10.07 > Reisadvies Verenigd Koninkrijk aangepast naar geel
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor het Verenigd Koninkrijk aangepast. De kleurcode voor het land was oranje, wat betekent dat het advies is om alleen voor noodzakelijke reizen naar het Verenigd Koninkrijk te gaan. Nu is de kleur geel, wat inhoudt dat alle reizen weer mogelijk zijn, maar dat er wel veiligheidsrisico's zijn.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 08.06 > Vanaf vandaag verplichte quarantaine
Iedereen die naar het Verenigd Koninkrijk reist, moet vanaf vandaag na aankomst verplicht eerst twee weken in quarantaine. Dat meldt de NOS. Met de maatregel wil de regering een tweede coronagolf voorkomen. De quarantaineplicht geldt ook voor de Britten zelf als zij in het buitenland zijn geweest. Elke burger die naar het land reist met vliegtuig, boot of trein moet bij aankomst een adres hebben opgeven waar hij of zij vervolgens in zelfisolatie gaat.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 04.06 > Aankondiging versoepelingen reisadvies
Voor het Verenigd Koninkrijk blijft het reisadvies voorlopig negatief, vanwege de hoge gezondheidsrisico's.

Bericht van 29.05 > Bezoekers Vereniging Koninkrijk 2 weken in zelfisolatie
Afgelopen week is meer duidelijkheid gegeven over quarantaine maatregelen voor alle aankomsten in het Verenigd Koninkrijk.  De Britse regering heeft aangekondigd dat vanaf 8 juni 2020 iedereen die in het Verenigd Koninkrijk aankomt ongeacht de gekozen vorm van vervoer, de douane moet informeren waar ze zullen verblijven en gedurende 14 dagen onmiddellijk zelfisolerend zal zijn.
Lees het hele bericht hier


Verenigde Staten

Bericht van 24.11 > Landgrenzen VS met Mexico en Canada blijven dicht
De Amerikaanse landgrenzen met Canada en Mexico zullen naar verwachting tot op zijn minst 21 december gesloten blijven voor niet-essentiële reizen, als gevolg van het toenemende aantal gevallen van coronavirus in de VS, melden ambtenaren in Washington en Ottawa aan persbureau Reuters.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 29.05 > Florida vanaf 1 juni weer open
Ook in de Verenigde Staten openen geliefde vakantiebestemmingen langzaamaan weer hun deuren.  Florida is sinds 22 maart afgesloten van de rest van de VS door middel van wegblokkeringen. Deze worden op 1 juni weggehaald. Restaurants, winkels en attracties in the Sunshine State openen ook hun deuren weer op 1 juni. Wel gelden er nog aanvullende coronamaatregelen. Het inreisverbod voor EU-landen is nog van kracht.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 25.05 > Grenzen tussen VS en Canada en Mexico blijven dicht
De Verenigde Staten en Canada hebben besloten dat ze een verbod op niet-essentiële grensoverschrijdende reizen met nog eens 30 dagen zullen verlengen. Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid zei dat de beperkingen, die voor het eerst halverwege maart werden opgelegd en die eerder afgelopen woensdag zouden aflopen, nu worden verlengd tot 22 juni voor zowel Canada als Mexico.
Lees het hele bericht hier


Zuid-Afrika

Bericht van 23.12 > Reisverbod Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika opgeheven
Het vliegverbod voor passagiers uit Zuid-Afrika en het vlieg- en aanmeerverbod voor reizigers uit het Verenigd Koninkrijk is om middernacht komen te vervallen. Alle passagiers uit deze landen moeten voor aanvang van de reis een negatieve coronatest aantonen.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 22.12 > Verbod op vluchten uit Zuid-Afrika
Sinds gisteravond 21.00 uur geldt een vliegverbod voor alle passagiersvluchten van Zuid-Afrika naar Nederland. De maatregel is volgens het ministerie van Infrastructuur bedoeld om de verspreiding van een nieuwe variant van het coronavirus, die in Zuid-Afrika is vastgesteld, tegen te gaan. Het vliegverbod geldt tot uiterlijk 1 januari.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 17.11 > Zuid-Afrika heft internationale reisbeperkingen op
Zuid-Afrika laat internationale reizigers weer toe. Dat heeft president Ramaphose bekend gemaakt tijdens een toespraak op 11 november. Vanaf 1 oktober gold voor reizigers uit landen met een hoog besmettingsrisico (waaronder Nederland) een inreisverbod, maar dat is opgeheven. Wel zijn er nog bepaalde voorwaarden waaraan reizigers moeten voldoen, zoals het kunnen aantonen van een negatieve PCR-test. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 02.10 > Nederland niet op lijst veilige landen voor Zuid-Afrika
Op 1 oktober heeft Zuid-Afrika de grenzen weer geopend voor internationale reizen. De grenzen zijn echter niet open voor vakantiereizigers uit alle landen. Zuid-Afrika heeft een land samengesteld van veilige landen. Nederland is geclassificeerd als een land met hoog risico, en staat niet op deze lijst.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 21.09 > Zuid-Afrika opent grenzen per 1 oktober
Na enkele maanden van lockdown gaat Zuid-Afrika op 1 oktober de grenzen heropenen voor internationale bezoekers. Er zijn wel enkele voorwaarden bij het reizen naar Zuid-Afrika. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 25.08 > Zuid-Afrika versoepelt naar alarmniveau 2
Zuid-Afrika is een nieuwe fase ingegaan in de heropening van de toerismesector van het land. De gefaseerde strategie bestaat uit 5 alarmniveaus, waarvan fase 5 de volledige lockdown van begin april was. Op 30 juni werd de stap naar niveau 3 gezet (hervatting binnenlandse zakenluchtvaart) en met ingang van 17 augustus is niveau 2 van start gegaan. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 13.07 > Nieuw alcoholverbod in Zuid-Afrika
In Zuid-Afrika geldt opnieuw een alcoholverbod nu het aantal coronabesmettingen weer stijgt. Dat moet de druk op ziekenhuizen verlichten, zei president Ramaphosa. Ook zijn Zuid-Afrikanen verplicht een mondkapje te dragen en mogen ze van 21.00 uur tot 04.00 uur hun huis niet uit.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 30.06 > Zuid-Afrika zet nieuwe stap in heropening toerisme
In Zuid-Afrika zijn sinds 29 juni weer nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen in de heropeningstrategie van het toerisme van kracht. Zo kunnen er weer zakelijke conferenties plaatsvinden van maximaal 50 personen en gaan restaurants weer open voor gasten met een reservering. Bovendien zijn ​​geaccrediteerde accommodaties weer open voor binnenlandse zakenreizigers en kunnen Zuid-Afrikanen weer golfen en bioscopen en theaters bezoeken (met beperkte capaciteit om fysieke en sociale afstand te behouden).
Lees het hele bericht hier

Bericht van 04.06 > Alarmniveau Zuid-Afrika per 1 juni verlaagd
Zuid-Afrika is vanaf 1 juni een nieuwe fase ingegaan van het stappenplan naar een coronavrij land. De aanpak van Zuid-Afrika, waarbij wordt gewerkt met 5 alarmniveaus, is tot dusver effectief gebleken in het vertragen van infecties. President Ramaphosa kondigde in een tv-toespraak aan dat het alarmniveau voor het hele land met ingang van 1 juni 2020 wordt verlaagd van niveau 4 naar niveau 3. Dat betekent dat het binnenlands toerisme weer wordt geopend voor zakenreizen en andere beperkte activiteiten, waarbij gedeeltelijk binnenlandse vliegreizen voor zakelijke doeleinden zijn toegestaan.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 21.05> Zuid-Afrika in level 4 van de lockdown, piek pandemie verwacht in september, voorlopig nog geen toerisme mogelijk
Belu Mabandla, directrice van het Zuid-Afrikaans verkeersbureau in Amsterdam, laat vanuit Zuid-Afrika weten dat de lockdown van Zuid-Afrika zich op dit moment in level 4 bevindt. Zuid-Afrika werkt met een systeem waarbij er 5 niveaus zijn. In een officiëel statement van de overheid wordt aangekondigd dat President Cyril Ramaphosa van plan is de lockdown eind deze maand verder te af te bouwen naar level 3. Dan zal er meer bewegingsruimte komen en sprake zijn van een voorzichtige opstart van sommige activiteiten. Toerisme is pas weer mogelijk bij een level 1 situatie.
Lees het hele bericht hier


Zweden 

Bericht van 11.11 > Reisadvies Zweden oranje
Het reisadvies voor Zweden is aangepast van geel naar oranje: alleen noodzakelijke reizen. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is de kleurcode aangepast omdat het aantal besmettingen in het Scandinavische land is toegenomen. Zweden was het enige land in Europa dat nog niet op oranje stond. Na een verblijf in Zweden moeten reizigers bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine.

Bericht van 02.09 > Reisadvies heel Zweden geel
Voor heel Zweden is het reisadvies terug naar geel, wat betekent dat er veiligheidsrisico's zijn, maar dat vakantiereizen niet meer worden ontraden. Volgens het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken is de corona-uitbraak in de regio Västra Götalands län onder controle. Ook in deze regio, met Göteburg als hoofdstad, geldt nu code geel.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 18.08 > Reisadvies Zweden versoepeld
Het reisadvies voor Zweden is vanwege de afnemende besmettingsgraad aangepast naar code geel, met uitzondering van de de regio Västra Götalands län (met Göteburg als hoofdstad). Daarvoor blijft code oranje van kracht, wat betekent dat mensen die daarvandaan terugkeren twee weken thuis moeten blijven.
Lees het hele bericht hier

Bericht 15.06 > Zweden heeft kleurcode oranje (alleen noodzakelijke reizen)
Dringend advies tot (zelf)quarantaine als je toch naar Zweden bent gereisd en je komt terug in Nederland. Lokale overheid in Zweden neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. 


Zwitserland

Bericht van 27.11 > Oostenrijk en Zwitserland willen wintersportgebieden open houden
Er is nog geen eenduidig Europees besluit over wintersport de komende maanden. Enkele Europese landen, waaronder Duitsland, willen op Europees niveau reguleren dat alle skigebieden in Europa dicht blijven. Oostenrijk wil echter dat er met de Kerst gewoon geskied kan worden en Zwitserse skigebieden kunnen open blijven zolang ze zich houden aan strenge coronamaatregelen. Frankrijk en Italië houden hun skigebieden nu nog gesloten, in de hoop dat ze later in het seizoen open kunnen als de besmettingsgraad daalt. In Italië heeft premier Conte echter opgeroepen om niet te gaan skiën tijdens de kerstvakantie en in Frankrijk blijven de pistes gesloten tot 2021.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 21.10 > Reisadvies aantal kantons Zwitserland aangescherpt
In de Zwitserse kantons Schwyz, Wallis, Neuchatel en Zug is het aantal besmettingen met het coronavirus sterk gestegen. De besmettingsgraad is ook nog hoog in Genève, Fribourg en Vaud. Na een verblijf in deze kantons moeten Nederlanders daarom bij terugkeer nu 10 dagen in thuisquarantaine.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 19.10 > Strengere maatregelen in Zwitserland
De Zwitserse overheid stelt vanaf maandag strengere maatregelen in nu ook in dat land het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt. Zo komt er een mondkapjesplicht voor alle publieke binnenruimtes. Daaronder vallen ook treinstations, luchthavens en alle bus- en tramhaltes. Vanaf morgen mogen buiten verder niet meer dan vijftien mensen bij elkaar zijn op openbare plekken.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 28.09 > Reisadvies Zwitserland naar oranje
De Zwitserse overheid heeft besloten per 28 september opnieuw reisbeperkingen in te stellen voor reizigers uit het Koninkrijk der Nederlanden (inclusief Aruba, Curaçao en Sint Maarten) omdat het aantal besmettingen in het Koninkrijk is toegenomen. Bij aankomst in Zwitserland geldt voor reizigers uit het Koninkrijk der Nederlanden de verplichting 10 dagen in quarantaine te gaan. De kleurcode van het land is daarom aangepast van geel naar oranje. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 15.09 > Reisadvies westelijke cantons oranje
In de kantons Genève, Freiburg en Vaud is het aantal besmettingen met het coronavirus ernstig gestegen. Daarom verandert de kleurcode voor deze kantons van geel naar oranje. Na een verblijf in deze kantons gaan reizigers bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Je kunt nog op vakantie naar Zwitserland maar blijf waakzaam. Bij een nieuwe uitbraak kan de situatie lokaal plotseling veranderen.

Bericht van 11.06 > Reisadvies Zwitserland op 15 juni naar geel
Nadat de Zwitserse regering eerder al had aangekondigd de grenzen per 15 juni open te stellen voor burgers uit alle EU- en EFTA-staten, heeft het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken inmiddels ook bevestigd het reisadvies voor Zwitserland dan aan te zullen passen van 'oranje' naar 'geel'. Nederlanders kunnen vanaf aanstaande maandag dus weer op vakantie gaan naar Zwitserland.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 04.06 > Aankondiging versoepelingen reisadvies
Voor Zwitserland geldt dat er nog belemmeringen zijn voor Nederlandse toeristen. De verwachting is dat deze de komende weken worden opgeheven. Tot die tijd is het reisadvies oranje (alle niet-noodzakelijke reizen, dus ook vakanties, worden ontraden).
Lees hier meer

Bericht van 02.06 > Zwitserland vanaf 15 juni weer open
Zoals het er nu naar uitziet, kan Zwitserland vanaf 15 juni weer vakantiegangers uit het buitenland verwelkomen. De grenzen met Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk zullen - als de situatie het toelaat - dan weer geopend zijn voor niet-essentiële reizen, zoals vakanties. Of Nederlanders vanaf 15 juni ook weer op vakantie kunnen naar Zwitserland, hangt af van het geldende reisadvies van de Nederlandse overheid.
Lees het hele bericht hier