Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

Deel  

Leer de Harz kennen vanaf unieke smalspoorwegen

 

De Harz - het hoogste gebergte in Noord-Duitsland - is een populaire vakantieregio van Duitsland met een adembenemend natuurlijk landschap. Al van ver zichtbaar fascineert de magische bergwereld de bezoekers. Elk jaar genieten zo’n 10 miljoen gasten van hun vakantie met al hun zintuigen en wandelen zij naar hartenlust door dit unieke wandelparadijs.

Harzer Schmalspurbahnen GmbH (HSB) exploiteert een van de grootste toeristische attracties in de regio: een uniek spoornetwerk met stoomlocomotieven op een smalspoorweg. Het totale netwerk van smalspoorbanen heeft een lengte van 140,4 km en een unieke spoorbreedte van 1000 mm, dwars door de ruige bergwereld tussen de belangrijkste punten Wernigerode, Quedlinburg, Nordhausen en de Brocken .

Onvergetelijke treinreizen
De uitgebreide en gevarieerde vloot omvat tal van stoomlocomotieven, historische en moderne dieselvoertuigen. Met de historische treinen wordt elk jaar meer dan 1 miljoen passagiers vervoerd op de routes van de Harz Cross, Selketal en Brocken Railway. Van Wernigerode rijdt een locomotief meerdere keren per dag in een rustig tempo bergop naar de top van de Brocken - met 1.142 m de hoogste berg van Noord-Duitsland. Op een heldere dag genieten passagiers van een fantastisch uitzicht tot ver in de dalen. De Welterbestadt Quedlinburg is het perfecte startpunt voor een onvergetelijke reis door het romantische Selketal. Of rijdt vanaf de Thüringer Nordhausen over de Noord-Zuidas van de Harz, langs alle schoonheden van deze lage bergketen.

De nostalgische traditionele trein wordt getrokken door een meer dan 100 jaar oude Mallet-locomotief en rijdt op geselecteerde datums meerdere keren per maand op de Brocken. Naast de treindiensten biedt het spoorwegbedrijf een breed en gevarieerd aanbod aan andere toeristische diensten. Klim bijvoorbeeld aan boord van een historische auto en ga op reis naar het verleden.

Persoonlijke stoomtreinrit
De speciale thematreinen bieden bezoekers het hele jaar door gevarieerde ritten op alle routes. Heeft jouw klant iets speciaals in gedachten? Dan is het mogelijk een persoonlijke trein af te huren. Samen met de klant wordt een geheel eigen individuele stoomtreinrit samengesteld, op aanvraag met exclusieve aanvullende services.

Meer informatie
Ervaar puur stoomplezier in het hart van Duitsland - de Harz met de smalspoorwegen van Harz. Meer informatie over de smalspoorwegen van Harz is te verkrijgen via +49 3943 558-0 en via www.hsb-wr.de

Foto's: Sammlung HSB / Olaf Haensch, Volker Schadach, Dirk Bahnsen