Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

Deel  

Nieuw Universal Themapark aangekondigd: Universalís Epic Universe

 

Tijdens de IPW in Anaheim afgelopen juni werd al druk gespeculeerd over een nieuw Universal themapark in Orlando, VS. Op 1 augustus kondigde Comcast NBC Universal echter officieel de realisatie van een geheel nieuwe themapark aan. Het nieuwe park draagt de naam ‘Universal’s Epic Universe’.

Tijdens de presentatie werd nog geen informatie  gegeven over attracties en thema’s van het nieuwe park, maar Comcast corporation CEO Brian L. Roberts wilde wel kwijt dat het park entertainment en beleving naar een geheel nieuwe level zal tillen.

Orlando
Universal’s Epic Universe wordt ontwikkeld op een gebied van zo’n 300 hectare en komt op ca. 5 kilometer van ten oosten van Universal Boulevard te liggen, waar de bestaande hotels en de drie parken Universal Studios Orlando, Island of Adventure en het waterpretpark Vulcano Bay zich ook bevinden.  Over een realisatiedatum doet Comcast ook geen uitspraken, de intentie is zo snel mogelijk maar aangezien er nu nog geen constructies zichtbaar zijn op het stuk grond waar het park gepland is, is de verwachting dat het park op zijn vroegst opent eind 2022, begin 2023.  

Het nieuwe park wordt onderdeel van een enorm complex met een entertainmentdistrict (vergelijkbaar met de City Walk),  hotels, restaurants en winkels. Met deze toevoeging zal Universal Orlando Resort haar huidige oppervlakte in Orlando verdubbelen.