Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

Deel  

Recordjaar bezoekersaantallen IsraŽl

 

Vorig jaar groeide het aantal Nederlandse bezoekers naar Israël met maar liefst 30%, een record voor de Nederlandse markt. Meer dan 83.000 Nederlandse vakantiegangers kozen in 2018 voor Israël. En ook over de cijfers van 2019 tot dusver is Erik Verschoof, directeur van Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme, zeer tevreden. Tot en met juli reisden 54.700 Nederlanders naar Israël, opnieuw een stevige groei van 12%.

Uitstekende bereikbaarheid
Volgens Verschoof blijft de citybreak-combinatie Tel Aviv en Jeruzalem zeer populair. Veel reizigers combineren de twee prachtige steden ook met een dagje drijven in de Dode Zee of een rondreis door de noordelijke streek Galilea. Verschoof: “Dankzij vluchten van Transavia (vanaf Schiphol en Eindhoven), EasyJet (vanaf Schiphol), KLM (vanaf Schiphol) en El Al (vanaf Schiphol) is Israël natuurlijk harstikke goed bereikbaar.” Hij roemt vooral de nationale carrier EL AL die met hun aanbod enorm aan de weg timmeren. “Natuurlijk draagt dat bij aan het succes.” Verder heeft het songfestival volgens hem een extra, zeer positieve impuls gegeven. “We hebben Israël op prachtige wijze op de kaart gezet. Het was voor ons promotioneel een super evenement en dat Nederland dan wint is natuurlijk fantastisch!”

Opgeschrikt
De reisbranche werd vorig jaar opgeschrikt toen bleek dat Verschoof door een ernstig ongeluk in het ziekenhuis kwam te liggen en maanden uit de roulatie was. Thuis zitten was voor de ondernemende Verschoof echter geen optie. In januari dit jaar hervatte hij parttime reeds zijn werkzaamheden, die hij nu maandelijks verder opvoert. Collega Jeffrey Cohn nam gedurende de afwezigheid van Verschoof de honneurs waar. “Daar ben ik hem zeer dankbaar voor, hij heeft door zijn inzet heel veel betekend voor de groei vanuit Nederland naar Israël. We zijn een sterk team samen en dat dit nu resulteert in zo’n succes op de Nederlandse markt is natuurlijk een heel mooi gegeven.”

Over Israël
Veel bezoekers zijn positief verrast over hoe modern en divers Israël is. Niet alleen de natuur, met zandstranden aan zowel de Middellandse Zee als de Rode Zee, groene bergen in het noorden en woestijngebieden in het zuiden, is divers. De cultuur is uniek en aan outdoor-activiteiten geen gebrek: fietsen door de bergen in het noorden, van Jeruzalem naar de Dode Zee en ook avontuurlijke activiteiten in de Negev-woestijn compleet met overnachting onder de sterrenhemel worden steeds populairder. Later in Travelution een uitgebreide bestemmingsupdate.