Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

Travel Counsellor Judith aan het woord

 

“Ik ben trots dat ik Travel Counsellor ben!”

Travel Counsellor Judith, die in maart werd uitgeroepen tot Beste Nieuwkomer bij Travel Counsellors, nam een klein jaar geleden het heft in eigen hand. Ze heeft haar baan bij het reisbureau opgezegd op om aan de slag te gaan als zelfstandig ondernemer en heeft daar geen seconde spijt van gehad. Als Travel Counsellor bepaal je zelf je eigen toekomst. Je geniet van een betere balans tussen werk en privé, goede verdiensten en een carrière waar je blij van wordt. We vroegen Judith naar haar ervaringen:

“Hiervoor heb ik 20 jaar met enorm veel plezier op een reisbureau gewerkt. Toch kriebelde het om voor mijzelf te beginnen. Na ‘vergelijkend warenonderzoek’ was het voor mij heel snel duidelijk dat Travel Counsellors het beste bij mij past. Ik heb een hele mooie start gehad en al hele mooie reizen mogen boeken!

Travel Counsellors is een internationale organisatie met 1800 zelfstandige reisadviseurs in 7 landen. Dat biedt voordelen. Zo is er 24/7 iemand te bereiken die mij kan helpen, hebben we een Duty Office en hebben we de middelen om te investeren in bijvoorbeeld technologie. En dat niet alleen, als Travel Counsellor draag je niet zelf het aansprakelijkheidsrisico. Dat geeft een veilig gevoel.

Daarnaast biedt Travel Counsellors zo ontzettend veel tools. Dat geeft mij de kans te doen wat ik leuk vind en waar ik goed in ben. Ik vind het heerlijk om mijn klanten de service te kunnen geven die ze verdienen en net dat stapje extra te zetten. Zoals ik mijn klanten ontzorg en werk uit handen neem, zo doet Travel Counsellors dat voor mij. Naar de administratie hoef ik amper om te kijken, ik word gecoacht en krijg veel mogelijkheden mezelf verder te ontwikkelen d.m.v. workshops, webinars, skypecalls, e-learnings. Ik grijp alles aan. Bij de marketingafdeling kan ik terecht voor uitgebreide ondersteuning. Van de wekelijkste mailing die zij voor mij klaarzetten, tot een gepersonaliseerd magazine en van social media posts tot op maat gemaakt drukwerk, alles is mogelijk. De IT-ondersteuning is ook geweldig. Hoe fijn is het dat je collega’s op het hoofdkantoor altijd kunt bellen en ze naast hulp ook nog eens een gezellig praatje met je maken.

En we hebben natuurlijk ook ons eigen dynamic packaging systeem Phenix waar zoveel mee mogelijk is! Het aanbod in Phenix is uitgebreid en we werken veel samen met lokale agenten. Zo kan ik de klant altijd de perfecte reis bieden. Een mooi voorbeeld hiervan was mijn eerste boeking. Mijn klanten wilden graag met het hele gezin (15 personen) een jubileum gaan vieren in Turkije in de meivakantie. Vanuit mijn tijd bij het reisbureau was ik gewend om dit via een touroperator te boeken, daar begon mijn zoektocht dan ook als eerst. Omdat ik natuurlijk ook gebruik wilde maken van ons eigen systeem Phenix heb ik daar ook gezocht naar mogelijkheden. Wat bleek... vluchten, privé transfer en mooie all inclusive accommodatie kon ik daar makkelijk vinden en boeken. En... veel goedkoper. Een mooie eerste kennismaking met Phenix. Inmiddels zijn de klanten al op vakantie geweest en hebben zij genoten!

Tijdens de jaarlijkse conferentie van Travel Counsellors afgelopen maart won ik de award voor Beste Nieuwkomer. Dat was heel bijzonder! Ik krijg regelmatig de vraag hoe ik het binnen 8 maanden voor elkaar heb gekregen om Beste Nieuwkomer te worden en het antwoord is vrij simpel; door mezelf te zijn, hard te werken en elk contactmoment met anderen aan te grijpen om te vertellen dat ik Zelfstandig Reisadviseur ben geworden.

Tegen iedereen die dit leest en overweegt om Travel Counsellor te worden zou ik willen zeggen: DOEN! Het is een warme, prettige, professionele organisatie om mee samen te werken. Ik ben echt trots dat ik Travel Counsellor ben.”